Toronto International Film Festival 2013Δόθηκαν στην δημοσιότητα και οι τίτλοι των δέκα ταινιών ελληνικής παραγωγής που θα προβληθούν στο περιφερειακό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ του Τορόντο 2013, City To City, που για την φετινή χρονιά είναι αφιερωμένο στην πρωτεύουσα μας, την Αθήνα. Δέκα τίτλοι πρόσφατης κοπής, που θα απαρτίσουν το πρόγραμμα του αφιερώματος που θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 2009 και έχει σαν στόχο την προβολή νέων δημιουργών που ζουν και εργάζονται στην επιλεγμένη κάθε φορά πόλη. Οι δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους της κινηματογραφικής κοινότητας και να ερευνήσουν τις πιθανότητες για μελλοντικές συμπαραγωγές, ενώ οι ταινίες τους θα προβληθούν στο κοινό στο πλαίσιο ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ με παγκόσμια προβολή.

Οι ταινίες (παραγωγής 2011-2013) που θα προβληθούν είναι:

J.A.C.E. του Μενέλαου Καραμαγγιώλη
Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά
September της Πέννυς Παναγιωτοπούλου
To the wolf των Χριστίνα Κουτσοσπύρου και Αριάν Χιούζ
Wasted Youth των Αργύρη Παπαδημητρίου και Γιαν Φόγκελ
Wild Duck του Γιάννη Σακαρίδη
Άδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου
Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά της Ελίνας Ψύκου
Η κόρη του Θάνου Αναστόπουλου
Να κάθεσαι και να κοιτάς του Γώργου Σερβετά

Το φετινό αφιέρωμα στην Αθήνα, είναι το πέμπτο κατά σειρά που διοργανώνεται μετά από αυτά του Τελ Αβίβ, της Κωνσταντινούπολης, του Μπουένος Άιρες και του Μουμπάι. Αποτελεί μία πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ του Τορόντο των Cameron Bailey και του διευθυντή του φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του διεθνούς προγράμματος του φεστιβάλ του Τορόντο Δημήτρη Εϊπίδη και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το οποίο θα έχει ενεργή παρουσία στο φεστιβάλ προκειμένου να προωθήσει τους Έλληνες συμμετέχοντες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο, εκτός από τις προβολές, διοργανώνονται διαλέξεις, συζητήσεις, εργαστήρια για την υποστήριξη της κινηματογραφικής βιομηχανίας και για να δοθεί η ευκαιρία τόσο σε Καναδούς όσο και σε σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο, να προβάλουν το έργο τους.

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο www.moviesltd.gr τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη κατευθείαν από το Toronto International Film Festival 2013.

Toronto International Film Festival 2013