The Boy Next Door PosterThe Boy Next Door

του Rob Cohen. Με τους Jennifer Lopez, Ryan Guzman, Kristin Chenoweth, John Corbett, Lexi Atkins, Ian Nelson, Hill Harper, Bailey Chase, Travis Schuldt, Adam Hicks, François Chau


Αιλουροειδές μιλφίδιο
του zerVo (@moviesltd)

Έλα τώρα, μην τρελαθούμε, που έχει και τέτοια ανάγκη επιβεβαίωσης του σεξ απίλ της η Τζένη Φρομ Δε Μπλοκ. Κοντά είκοσι χρόνια μετά την (και αυτοαναφορική) Selena της, η πληθωρική Μεχικάνα που αισίως έχει πατήσει στα 46, σπάει στις εμφανίσεις της το ένα μετά το άλλο τα κοντέρ της ανδρικής επιθυμίας. Θα μου πεις το αγαλματένιο μεγαλοκορίτσι, μετά από τρεις αποτυχημένες παντρειές και σωρεία, επιβεβαιωμένων από τις ταμπλόιντ, άκαρπων δεσμών, πλέον με κάποιο τρόπο θέλει να ακολουθήσει το ρεύμα της εποχής, που προστάζει να κινούνται σωματώδη πιτσιρδέλια, γύρω από τις ώριμες κυρίες. Συνεπώς μόνο με καθολικής αποδοχής επίδειξη πέρασης μπογιάς, θα μπορούσα να δικαιολογήσω την ύπαρξη αυτού του μετριότατου και προβλέψιμου θρίλερ, εκεί που η Λατίνα πείθει πως με άνεση ισοδυναμεί με δυο...23άρες!

The Boy Next Door Wallpaper
Λίγο πριν και την επίσημη έκδοση του διαζευκτηρίου της, με τον άντρα που δίπλα του πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, μέχρι την στιγμή που την απάτησε, η προβληματισμένη καθηγήτρια φιλολογίας σε γυμνάσιο του Λος Άντζελες, Κλερ Πίτερσον, ακόμη δεν έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της μοναξιάς, ούτε έχει συνειδητοποιήσει το πως θα στηριχτεί αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις. Η γνωριμία του έφηβου γιου της, Κέβιν, με τον εικοσάχρονο Νόα, ένα ομορφόπαιδο που μόλις μετακόμισε στην διπλανή μονοκατοικία για να βοηθήσει τον ανήμπορο θείο του, θα αναστατώσει την μίζερη και ρουτινιάρικη μέχρι τα χθες καθημερινότητα της, αφού από την πρώτη κιόλας στιγμή, θα νιώσει μια ιδιαίτερη έλξη για τον καλογυμνασμένο νεαρό.

Δίχως περιττές φιοριτούρες και ντροπαλοσύνες, η καλή μας η δασκάλα σύντομα θα πέσει στην στιβαρή αγκαλιά του μαθητή της (πλέον και προς μεγάλη της έκπληξη) σε ένα one night stand για το οποίο θα μετανιώσει από το πρωινό ξύπνημα κιόλας στο μπάτσελορ κρεβάτι του. Αρνητικό συναίσθημα που θα ενταθεί από την στιγμή που ο - θα μπορούσε να ήταν και παιδί της - πιτσιρικάς, ορμώμενος από το πάθος του, θα οδηγηθεί σε πράξεις βίαιες κι ανάρμοστες επιδεικνύοντας σχιζοφρενικές και δολοφονικές τάσεις.

Πως να τον κοντράρεις στα ίσα όμως αγαπητή μου Jennifer τον Boy Next Door, όταν κατά την γνώμη της πουριτανής και συντηρητικής κοινωνίας, το παραστράτημα της μιας βραδιάς, ισοδυναμεί με έγκλημα πρώτου βαθμού? Συνεπώς διπλό το ταμπλό της μάχης που καλείται να δώσει η πονεμένη μάνα, εγκαταλελειμμένη σύζυγος, τίμια εργαζόμενη, πλην Μεσαλίνα αν αποκαλυφθεί το αμάρτημα της μεσήλιξ. Και τον λόβερ να βάλει σε τάξη πριν χάσουν τις ζωές τους τα αγαπημένα της πρόσωπα και το κούτελο της να διατηρήσει άσπιλο, αφού εκείνος κάνει τα πάντα για να διαλαλήσει τις πονηρές τους περιπτύξεις σε ολάκερη την οπισθοδρομική Καλιφορνέζικη γειτονιά.

Με σενάριο παρμένο από πραγματική ιστορία, δεσμού ανάμεσα σε εκπαιδευτικό και ανήλικο σπουδαστή, ο Rob Cohen εμφανώς ντεφορμέ και μακρυά από τα δυναμικά του σκηνοθετικά σόλα σε Fast And Furious και Daylight, κτίζει μια σχετικά αδιάφορη crime ρομαντζάδα, με ανεπεξέργαστες προσωπικότητες και εξέλιξη που σχεδόν δεν κεντρίζει κανέναν για την τελική της έκβαση. Όταν μάλιστα πέφτουν στο τραπέζι οι απιθανότητες περί δολοφόνου κατ εξακολούθηση, τον οποίο μάλιστα δεν αποκαλύπτει η πολιτσία μα το "κορίτσι" του, τότε οριστικά γίνεται βουτιά στον τραγέλαφο. Με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.

Για πες: Με ποτέ να μην ολοκληρώνονται σε σχήμα οι χαρακτήρες της ίντριγκας, τι μας μέλλει λοιπόν αν τα κακαρώσει στα χέρια του φονιά (που σιγά μην είναι μόνο 20, Ryan Guzman των Step Up) η all time classic κουμπαρομπεμπέκα Kristin Chenoweth και ο καλός της Κάρι Μπράντσο στο Sex And The City (όχι ο Μεγάλος, ο άλλος)? Φυσικά και το R στην αξιολόγηση καταλληλότητας όμως, δεν έχει να κάνει με τις πράξεις βίας του φινάλε, αφού έχει φροντίσει για την λήψη του, προηγούμενα γι αυτό η JLO, που αποζημιώνει τους φανς της με πλάνα φαντασίωσης του trade mark της. Σημείο που τελειώνει ουσιαστικά η ταινία δηλαδή.

The Boy Next Door Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Μάλλον ποτέ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική