2015 Cannes Film Festival Poster

Δύο μόλις είναι οι ταινίες από τις 19 του διαγωνιστικού, που υπογράφονται από γυναίκες. Μία εξ αυτών το Γαλλικό Mon Roi (My King η αγγλόφωνη τιτλοφορία του) που σκηνοθετεί η δημοφιλέστατη στο φραντσέζικο κοινό Maiwenn, στο πέμπτο δημιουργικό βήμα της καριέρας της. Κεντρικό πρόσωπο στην καταιγιστική ερωτική ιστορία που αφηγείται, είναι η Τονί, μια γυναίκα, που ο τραυματισμός της κατά την διάρκεια του σκι, θα ξυπνήσει αλυσιδωτές μνήμες του παρελθόντος της και της θυελλώδους σχέσης της με τον Τζόρτζιο, τον Βασιλιά της όπως διατείνεται με σκωπτικό ύφος ο τίτλος. "Δεν μπορώ να πάρω μέρος σε αυτό το παιχνίδι με τις γυναίκες δημιουργούς, που επιλέγονται από έναν φορέα για να λάβουν μέρος σε ένα διαγωνιστικό τμήμα. Λέγεται πως δεν είναι πολλές οι ταινίες γυναικείας υπογραφής που παίρνουν μέρος στο φεστιβάλ. Και τι έγινε? Δεν έχουμε επιλεγεί να προβληθεί η ταινία μας στις Κάννες επειδή είμαστε γυναίκες ή λόγω του φύλου μας. Αλλά έχουμε επιλεγεί λόγω των ταινιών μας" αναφέρει στην συνέντευξη τύπου η Maiwenn. Αυτή η εκρηκτική σχέση του ζευγαριού όμως, εφόσον η γραφή είναι γυναικεία, προβάλλεται και από την αντίστοιχα θηλυκή άποψη του ζεύγους, ρόλο ερωτευμένης με μια ατίθαση προσωπικότητα, που κρατά η Emmanuelle Bercot, σκηνοθέτιδα της ταινίας έναρξης του παρόντος φεστιβάλ.


My King Cannes My King Cannes
My King Cannes My King Cannes

Photo: Getty Images Europe / zimbio.com



Απέναντι της έχει έναν από τους πλέον διάσημους ηθοποιούς του σύγχρονου Γαλλικού σινεμά, τον Vincent Cassell, που έχει κάνει ιδιαίτερα έντονη την παρουσία του στον φετινό θεσμό, με πολλαπλές συμμετοχές σε ταινίες. Για τον ρόλο του στο My King, είχε να πει κι αυτός μερικές κουβέντες ενώπιον του δημοσιογραφικού κοινού: "Διαβάζοντας το σενάριο ένιωσα πως ο χαρακτήρας που ήταν τουλάχιστον κατάπτυστος, οπότε έπρεπε να κάνω τα πάντα για να τον σώσω. Θα πρέπει να διαφωνήσω με την άποψη πως σε μια σχέση είναι πολύ δύσκολο να είσαι γυναίκα, όχι με όσα εννοεί στην ουσία, αλλά να ξέρετε πως είναι εξίσου δύσκολο σε μία σχέση να είσαι και άντρας. Και αυτό εκφράζεται υπέροχα σε αυτήν εδώ την ιστορία αγάπης."

Η ταινία My King της Maiwenn, με τους Emmanuelle Bercot, Vincent Cassell, Louis Garrel, αναμένεται να πραγματοποιήσει την παγκόσμια έξοδο στις αίθουσες, πρωτίστως στην πατρίδα της την Γαλλία, στις 21 Οκτωβρίου του 2015.

zerVo

2015 Cannes Film Festival Wallpaper