2015 Cannes Film Festival Poster

Με ένα οικογενειακό δράμα αναζήτησης αξιών, επιχειρεί το αγγλόφωνο ντεμπούτο του ο Νορβηγός σκηνοθέτης Joachim Trier, που φέρει τον τίτλο Louder Than Bombs και συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 68ου Φεστιβάλ των Καννών. Είναι μια συγκινητική ιστορία - και τίποτα περισσότερο, από όσο υποστηρίζουν όσοι παρακολούθησαν την επίσημη πρεμιέρα στην Κυανή Ακτή - γύρω από έναν κατακερματισμένο ψυχικά άντρα και τα δύο ενήλικα παιδιά του, που μόλις έχουν νιώσει το συναίσθημα της απώλειας, καθώς η μητριαρχική αρχηγός της φαμίλιας και φημισμένη φωτορεπόρτερ, σύζυγός και μάνα αντίστοιχα, μόλις εγκατέλειψε τα εγκόσμια. Τα γυρίσματα της ταινίας έλαβαν χώρα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και ο σκηνοθέτης εξηγεί τους λόγους για την συγκεκριμένη επιλογή του: "Μεγάλωσα παρακολουθώντας αμέτρητες αμερικάνικες ταινίες και πάντα ένιωθα πως μεταφέρουν στις εικόνες τους ένα πραγματικό πορτρέτο της σύγχρονης οικογένειας. Εκεί γύρω στην ενηλικίωση μου, κατάλαβα πως αρκετά ζευγάρια γονέων φίλων μου χώριζαν, την ίδια στιγμή που στο σινεμά έβλεπα φιλμς τέτοιας θεματικής όπως τα Kramer Vs Kramer και Ordinary People, που μου προκάλεσαν ταυτόχρονα καλλιτεχνικές ανησυχίες. Γι αυτό και θέλησα να ακολουθήσω την δική τους αφηγηματική πορεία και στο δικό μου φιλμ, προκειμένου να αναδείξω την πολυπλοκότητα της σημερινής φαμίλιας."


My King Cannes My King Cannes
My King Cannes My King Cannes

Photo: Getty Images Europe / zimbio.com



Το έργο διαθέτει ένα εξαιρετικό διεθνές καστ ηθοποιών, αρχής γενομένης από την ιέρεια του θεσμού Isabelle Huppert που υποδύεται την μητέρα, τον Gabriel Byrne που ερμηνεύει τον πατέρα και τους Jesse Eisenberg και Devin Druid που δανείζουν τις μορφές τους στα παιδιά. Ο Ιρλανδός ρολίστας δίνει κι εκείνος την δική του άποψη, πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα: "Όταν μια οικογένεια βιώνει ένα τόσο αρνητικό γεγονός, όπως αυτό της απώλειας, παρατηρείται πως όσοι μένουν πίσω επιχειρούν με μηχανικό τρόπο να απαλύνουν ο ένας τον πόνο του άλλου κι αυτό δημιουργεί μια περίπλοκη κατάσταση. Μια τέτοια προσέγγιση προσπαθεί να πετύχει η ταινία και να αναδείξει το ποιος είναι ο σαφής ρόλος του συζύγου, του γονιού, του τέκνου." Για να ολοκληρώσει ο δημιουργός, που στο παρελθόν είχε συμμετάσχει στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα με την ταινία του Oslo, August 31: "Μια τέτοια πολυφωνία αναζητήσαμε κτίζοντας το σενάριο. Και είναι πραγματικότητα το ότι όλες αυτές οι διαφορετικές φωνές, μέσα στο ίδιο σπίτι, είναι που δημιουργούν την οντότητα της οικογένειας."

Η ταινία Louder Than Bombs του Joachim Trier, με τους Isabelle Huppert, Gabriel Byrne, Jesse Eisenberg, Devin Druid αναμένεται να πραγματοποιήσει την παγκόσμια έξοδο στις αίθουσες, τον Οκτώβριο του 2015.

zerVo

2015 Cannes Film Festival Wallpaper