Η Γυναίκα με τα Μαύρα 2: Άγγελος Θανάτου (The Woman in Black 2: Angel of Death) PosterΗ Γυναίκα με τα Μαύρα 2: Άγγελος Θανάτου

του Tom Harper. Με τους Phoebe Fox, Jeremy Irvine, Helen McCrory, Adrian Rawlins, Leanne Best, Ned Dennehy, Oaklee Pendergas


Λίγη έμπνευση Κυρία Hammer...
του zerVo (@moviesltd)

Δίχως να μπορώ να πω πως είχα ενθουσιαστεί κιόλας, από την πρώτη φορά που η The Woman In Black προσέγγισε τις μεγάλες μας οθόνες, εντούτοις απλά και μόνο πως συνόδευε την μεγάλη επιστροφή της αγαπημένης Hammer Films στα πεπραγμένα από μόνο του αυτό αποτέλεσε μια σημαντική εξέλιξη. Όπως κι ο τίτλος άλλωστε δεν ήταν αυτό που λέμε ξεχωριστός στο genre του μεταφυσικού θρίλερ, διέθετε όμως όλα εκείνα τα στοιχεία, ύφος, ατμόσφαιρα, που και θα ικανοποιούσαν τον θεατή και θα του δημιουργούσαν την αίσθηση αισιοδοξίας για την ακόμη πιο παραγωγική συνέχεια του στούντιο. Δυστυχώς η επιλογή του σίκουελ, του όχι δα και τόσο εμπορικού φιλμ με τον σούπερ αστέρα Daniel Radcliffe, μοιάζει περισσότερο με καιροσκοπικό, παρά με προοδευτικό βήμα για την εγγλέζικη μπράντα, που φυσικά φημίζεται για τις ιστορικές της συνέχειες, οι οποίες όμως έσφιζαν από ιδέες και δεν τελμάτωναν στην ανούσια επανάληψη.

Η Γυναίκα με τα Μαύρα 2: Άγγελος Θανάτου (The Woman in Black 2: Angel of Death) Wallpaper
Ο Μεγάλος Πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του και οι γερμανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μια μανιασμένη επίθεση ενάντια στην βρετανική πρωτεύουσα με την επιθυμία να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ζημιές στο ηθικό των σημαντικότερων Ευρωπαίων εχθρών τους. Προκειμένου να διαφυλάξουν τους ανήλικους μαθητές του δημοτικού σχολείου που διευθύνουν από την οργή του Blitz Krieg, οι δασκάλα Ιβ Πέρκινς και η αυταρχική προϊσταμένη της Τζιν Χογκ, θα συνοδεύσουν μισή ντουζίνα εξ αυτών στην επαρχιακή κωμόπολη του Γκίφορντ, σε περιβάλλον πολύ πιο ασφαλές και σίγουρο.

Από τις πρώτες ώρες όμως στην απομονωμένη έπαυλη, όλοι θα νιώσουν την παρουσία μιας μυστηριώδους ύπαρξης, που όχι μόνο θα μετατρέψει τα όνειρα τους σε εφιάλτες, αλλά και θα απειλήσει την ακεραιότητα τους. Βασικός στόχος του απροσδιόριστου στοιχειού, εκτός από την νεαρή εκπαιδευτικό, θα γίνει ο πεντάρφανος Έντουαρντ, ένα μελαγχολικό, ντροπαλό και σκυθρωπό αγόρι, που η ηρεμία του εκλαμβάνεται ως αδυναμία από τους συμμαθητές του, ώστε να του συμπεριφέρονται άσχημα και ντροπιαστικά.

Σαράντα χρόνια μετά τα περιστατικά του ορίτζιναλ, οριοθετείται χρονικά το πόνημα του Tom Harper, ενός εκ των πιο φημισμένων τηλεοπτικών σκηνοθετών με μακρά πορεία στα δίκτυα του BBC και της ITV. Στο κτίσιμο περιβάλλοντος τρόμου, το Angel Of Death δεν τα πηγαίνει άσχημα, άλλωστε βοηθά σε αυτό και το απόμερο, μουντό, ημιφωτισμένο ντεκόρ, τόσο του τεράστιου οικήματος όσο και των εξωτερικών σκηνικών, δίπλα στην παγωμένη θάλασσα και στο ψεύτικο αεορδρόμιο. τα προβλήματα ξεκινούν από την στιγμή που από φοβιστικά ευρήματα το έργο δεν έχει να προσφέρει τίποτα καινούργιο, σκιές, συριστικοί ήχοι, αραιά και που η κοψιά της θανατερής Γυναίκας σε δεύτερο πλάνο, δεν μοιάζουν και τόσο ικανά για να προκαλέσουν ανατριχίλες. Συνεπώς περνά ανεκμετάλλευτη η ύπαρξη τόσων παιδιών στο σενάριο, που εκ προοιμίου δημιουργούν ιδιαίτερες συνθήκες για την ανάπτυξη κλίματος ευθύνης, μην τους προκύψει το κακό.

Για πες: Κρατάω το όνομα της Phoebe Fox, της αγγλιδούλας που μάλλον θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον, κρατάω τις μια δυο στιγμές που μάλλον ξεχάστηκα και δεν περίμενα το αναμενόμενο...νιαούρισμα, δεν κρατάω όμως πλέον την φιγούρα της Κυράς με τα Μαύρα, που, σύμφωνοι, είχε ένα πρώτο πέρασμα αξιοπρεπές, με τίποτα όμως δεν μπορεί να ανακηρυχθεί σε διαρκή ηρωίδα της Hammer.

Η Γυναίκα με τα Μαύρα 2: Άγγελος Θανάτου (The Woman in Black 2: Angel of Death) Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 29 Ιανουαρίου 2015 από την Odeon

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική