Η Πρώτη Αγάπη (the Best Of Me) PosterΗ Πρώτη Αγάπη

του Michael Hoffman. Με τους James Marsden, Luke Bracey, Michelle Monaghan, Liana Liberato, Sebastian Arcelus, Gerald McRaney, Jon Tenney, Caroline Goodall, Ian Nelson


Μ' ένα Άρλεκιν ξεχνιέμαι...
του zerVo (@moviesltd)

Και να που έφτασε ξανά εκείνη η στιγμή του χρόνου που όλα τα ώριμα σινεφίλ κοριτσάκια θα προσέλθουν στις κινηματογραφικές αίθουσες της αρεσκείας τους, για να παρακολουθήσουν την κατά τεκμήριο ονόματος συγγραφέα, το κορυφαίο δακρύβρεχτο και μελοδραματικό ρομάντζο της σεζόν. Χαρακτηριστικό που ανήκει στον αναγνωρισμένο παγκοσμίως, άλλωστε, εμπνευστή του, Nicholas Sparks, που από την εποχή του Message In A Bottle, έχει τροφοδοτήσει την οθόνη με μια σειρά οπτικοποιημένων Άρλεκιν, όπως τα AWalk To Remember, The Notebook, Nights In Rodanthe, Dear John, The Last Song, The Lucky One, Safe Haven. Το The Best Of Me είναι η ένατη διασκευή βιβλίου του και ίσως μια από τις πιο αδύναμες συνολικά.

Η Πρώτη Αγάπη (the Best Of Me) Wallpaper
Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από την στιγμή που χώρισαν, βιαίως, για πάντα. Ο θάνατος του γερο-Τακ που τους είχε σαν παιδιά του και η τελευταία επιθυμία του να σκορπίσουν μαζί την στάχτη του, στο αγαπημένο του αγρόκτημα στην Λουιζιάνα, θα φέρει και πάλι κοντά τον γοητευτικό, εργένη ακόμη, εργοδηγό σε θαλάσσια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Ντόσον και την όμορφη Αμάντα, σύζυγο εύπορου επιχειρηματία,  και μητέρα ενός έφηβου φοιτητή. Από τις πρώτες στιγμές που θα βρεθούν παρέα κάτω από τον υγρό και καυτό ήλιο του Νότου, οι δυο τους θα φέρουν στον νου, όλες εκείνες τις ευτυχισμένες στιγμές που ως νέοι πέρασαν μαζί, αλλά και τα τραγικά περιστατικά που οδήγησαν στον άδοξο χωρισμό τους.

Θύμησες που παίρνουν κινηματογραφική σάρκα και οστά, ταξιδεύοντας την εικόνα πίσω στις αρχές των 90s, όταν ο ζορισμένος σαν 17άρης από την κακή συμπεριφορά της φαμίλιας του προς το πρόσωπο του, κόρταρε την αεράτη, πεταχτούλα και καλοαναθρεμμένη συνομήλικη του, θέτοντας τις βάσεις για να στηθεί η greatest love of all! Και πραγματικά το κινούμενο σε δύο χρονικές τροχιές σενάριο, μια στο τότε, εκεί που μέχρι την ανατροπή του φινάλε παίρνει και το μεγαλύτερο κομμάτι της αφήγησης, μια στο τώρα, που ουσιαστικά ο θεατής περιμένει απλά και μόνο την στιγμή που θα αντικρίσει τους δύο ερωτευμένους μεσήλικες πια, να μονοιάζουν και πάλι, κόντρα στις αντιξοότητες που έσπειρε δίπλα τους η μοίρα.

Με την οποία όμως θα τα βάλουν και θα χάσουν για δεύτερη φορά, καθώς θα λάβει χώρα ο καταστροφικός επίλογος, όχι τόσο για το αγαπημένο ντουετάκι, όσο για το βιπεράκι, που πέφτοντας σε τέτοιες περιπετειώδεις ιντριγκαδόρικες ακρότητες, χάνει το όποιο φίλινγκ είχε κτίσει μέχρι εκείνη την ώρα, με τα κάπως ελκυστικά στο μάτι χαιδολογήματα των ηρώων του. Είτε νιων, με την μορφή του σωματαρά που δεν χάνει ευκαιρία να πετάξει φανελάκι Luke Bracey και της άχρωμης Liana Liberato, είτε σαραντάρηδων, στην φόρμα του Σάικλοπς James Marsden και της πραγματικά όμορφης μα ελάχιστα ταλαντούχας Michelle Monaghan.

Για πες: Ας μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάκτυλο μας, όπως για 120 περίπου λεπτά παλεύουν οι ήρωες του λοβ στόρυ The Best Of Me, να πείσουν πως δεν υπάρχει η παραμικρή έλξη μεταξύ τους και όλα έχουν θαφτεί στο παρελθόν. Δεν υπάρχει ούτε ένας θεατής που να μην ξέρει τι να περιμένει από το γεμάτο κλισέ πόνημα του αξιόλογου Michael Hoffman (Gambit, The Last Station) που δεν αφήνει στην άκρη μηδένα από τα κοινά γνωρίσματα των έργων του Sparks (Νότος, υγρασία, πονεμένη αγάπη, θάνατος) χωρίς ποτέ του να φτάνει κιόλας στην συναισθηματική κορύφωση.

Η Πρώτη Αγάπη (the Best Of Me) Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 18 Δεκεμβρίου 2014 από την Feelgood

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική