Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης (The Penguins of Madagascar) PosterΟι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης

των Bret Haaland, Nick Filippi. Με τις φωνές των Tom McGrath, John DiMaggio, Jeff Bennett, James Patrick Stuart, Danny Jacobs, Kevin Michael Richardson, Andy Richter, Conrad Vernon, Tara Strong, Nicole Sullivan, Mary Scheer


Ασπρόμαυροι πλακατζήδες
του zerVo (@moviesltd)

Το κόλπο το ξεκίνησε η Fox με την Εποχή των Παγετώνων. Πίσω από τις διασκεδαστικές περιπέτειες των πρωταγωνιστών, ένα μικρό προιστορικό ζωάκι, ο Σκρατ, ήταν εκείνος που έκλεψε τις καρδιές των θεατών με τις απίθανες γκάφες του στην παγωνιά. Ακολούθησαν τα κίτρινα διαβολάκια, τα Μίνιονς, που υπηρέτησαν πιστά, αλλά και χιουμοριστικά τον Απαισιότατο, αποσπώντας το μεγαλύτερο κομμάτι της δόξας του, με ανταμοιβή την ολόδικη τους ταινία από το animation τμήμα της Universal. Την παραμικρή έκπληξη λοιπόν προκάλεσε το γεγονός πως τα ασπρόμαυρα χαριτωμένα πτηνά, που πήραν το περισσότερο χειροκρότημα στα τρία τεύχη της Μαδαγασκάρης, αφού διένυσαν πετυχημένη τηλεοπτική διαδρομή, να αποκτήσουν κι αυτά την κινηματογραφική τιμή που τους αρμόζει.

Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης (The Penguins of Madagascar) Wallpaper
Σκεπτόμενοι εντελώς διαφορετικά από όλη την υπόλοιπη φιλήσυχη κοινότητα των πιγκουίνων, πηγαίνοντας διαρκώς κόντρα στο ρεύμα οι τέσσερις ασπρόμαυροι, μεγαλωμένοι μαζί, φίλοι, Σκίππερ, Κοβάλσκι, Ρίκο και Στρατιώτης, άφοβοι και ατρόμητοι, μονίμως βιώνουν έναν περιπετειώδη τρόπο ζωής. Μέχρι την στιγμή που θα πέσουν στα δίχτυα του πανούργου Δόκτορα Οκτάβιους Μυαλάτη, ενός μασκαρεμένου σατανικού χταποδιού, του Ντέιβ, που θα ξεκινήσει τον αφανισμό ολόκληρου του πληθυσμού των αντιπαθητικών σε εκείνων πουλιών, που του έκλεψαν την δόξα της ατραξιόν στα θεματικά πάρκα που πρωταγωνιστούσε, ξεκινώντας από αυτούς τους τέσσερις.

Ξεφεύγοντας από τα νύχια του, οι άφοβοι fantastic four και μπαίνοντας κάτω από την ασπίδα της οργάνωσης Βόρειος Άνεμος, που διοικεί ο επιβλητικός Κάπτεν Απόρρητος, θα εκκινήσουν αγώνα μέχρι τελικής πτώσης, ενάντια στο τέρας που εξαφανίζει τον ένα μετά τον άλλο τους πιγκουίνους. Λειτουργώντας με εντελώς διαφορετικές πρακτικές, οι δύο σύμμαχες ομάδες σύντομα θα μπλέξουν σε ένα παιχνίδι αντιπαλότητας, αφού από την μια μεριά οι επαγγελματίες πράκτορες, κινούνται με το γράμμα της τακτικής και του νόμου, ενώ τα πιγκουινάκια, κατά κανόνα δρουν, με γνώμονα το ένστικτο και την ψυχική τους διάθεση.

Σε μια περίοδο που το κινηματογραφικό κινούμενο σχέδιο γνωρίζει την κορύφωση του, θα ήταν και παράξενο αυτό το απλοϊκό σε θεματική σύλληψη σπιν οφ του Madagascar να εξελιχθεί σε μια κλασσική δύναμη του είδους. Πόσο μάλλον όταν και οι χαρακτήρες, αν μη τι άλλο γνώριμοι στο τάργκετ γκρουπ των θεατών από την πρότερη πενταετή τους θητεία στο κανάλι της Nickelodeon, δεν είναι ούτε ξεχωριστοί, ούτε μοναδικοί, ούτε ιδιαίτεροι, ώστε να σφηνωθούν για πάντα στην μνήμη των δεκάχρονων, όπως συμβαίνει κατά βάση με τα φιλμς της Pixar, της Disney και λιγότερο της Fox. Ακόμη κι αν απουσιάζει μέχρι κι αυτό το σύνηθες διδακτικό στοιχείο του στόρυ - πέρα του προφανούς περί ομαδικότητας ακόμη κι αυτών των άναρχης συμπεριφοράς πιγκουίνων - εντούτοις η διασκεδαστική και αστεία αύρα που τους συνοδεύει για μιάμιση ώρα, δεν αφήνει στο τέλος κανέναν να φύγει απογοητευμένος.

Για πες: Πλακατζήδες μέσα στην αφέλεια τους, κεφάτοι έστω και με άγνοια κινδύνου, ονειροπόλοι ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, οι πολύχρωμης και τρισδιάστατης όψης Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης κερδίζουν το πρώτο στοίχημα, εκτιμώ τουλάχιστον εμπορικά και είναι ζήτημα χρόνου η επιστροφή τους στην φιλμική δράση. Όχι αξέχαστοι, μα ούτε και λησμονήσιμοι...

Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης (The Penguins of Madagascar) Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 27 Νοεμβρίου 2014 από την Odeon

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική