Κουβανέζικος Έρωτας (Cuban Fury) PosterΚουβανέζικος Έρωτας

του James Griffiths. Με τους Nick Frost, Rashida Jones, Chris O'Dowd, Ian McShane


Σάλσα, Έ Σαλσά!
του zerVo (@moviesltd)

Ε κάτι καλύτερο το περιμένεις, όταν στο ψηλότερο σημείο της μαρκίζας των credits του φιλμ, αναγράφεται το όνομα του ενός εκ των τριών που απαρτίζουν το τρίπτυχο των τεράστιων - τουλάχιστον στο εξωτερικό - επιτυχιών Shaun Of The Dead, Hot Fuzz, The World's End. Στοιχείο που αποδεικνύει πως η ομαδική χημεία των προαναφερόμενων περιπτώσεων, δύσκολα μπορεί να λειτουργήσει κατά μόνας, ειδικά όταν το ταλέντο του ενός, δεν προβάλλεται ιδιαίτερα μέσα από την πενιχρής έμπνευσης κομεντί. Όπως συμβαίνει επί της παρούσης με το όχι δυσάρεστο μεν, αλλά όχι και κάτι το ιδιαίτερο, Cuban Fury.

Κουβανέζικος Έρωτας (Cuban Fury) Wallpaper
Στην εφηβεία του διέθετε όλα τα φόντα για να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο και τρανό Λάτιν χορευτή. Μια μοιραία στιγμή, λίγο πριν τον σπουδαιότερο τελικό σε διαγωνισμό ταλέντων της Βρετανίας, θα τον οδηγήσει να αλλάξει γνώμη και να κρεμάσει τα παπούτσια της Σάλσα - εκείνα με το τακουνάκι - αλλά και την πλουμιστή φορεσιά του καβαλιέρου. Σήμερα, επιτυχημένος μηχανικός δυναμικής πολυεθνικής, ο Μπεν Ράντκλιφ, έχει ξεπεράσει την καλλιτεχνική του λατρεία, όχι όμως και τα συμπλέγματα που του άφησε εκείνος ο άτυχος ξυλοδαρμός του, στα 17 του χρόνια, με συνέπεια πάντοτε να διακατέχεται από σύμπλεγμα κατωτερότητας, οπουδήποτε κι αν καλείται να διαγωνιστεί.

Όπως καλή ώρα τώρα, που πρέπει να συναγωνιστεί με τον συνεργάτη του στο γραφείο, τον υπερφίαλο και φαντασμένο Ντρου, για τα μάτια της νεόφερτης αμερικανίδας προϊσταμένης τους, για την οποία η καρδούλα του σκιρτά σε κάθε της ματιά προς το μέρος του. μακάρι να μπορούσε να βρει έναν τρόπο να την προσεγγίσει, μα τα ενδιαφέροντα τους απέχουν τόσο πολύ. Μέρι την στιγμή που θα αντιληφθεί πως εκείνη παρακολουθεί μαθήματα Σάλσα, οπότε μάλλον φτάνει η στιγμή που θα βγάλει τις πούλιες από την ντουλάπα, για να ντυθεί και πάλι δεινός χορευταράς!

Θα μου πεις τώρα που ακριβώς βρίσκεται το αστείο? Μα στο γεγονός πως ο συγκεκριμένος χορός, προϋποθέτει γρήγορες κινήσεις, αιλουρένιες και κορμί αεικίνητο και φιδίσιο, αν και εφόσον επιθυμείς να το παίξεις τσάμπιον και όχι κάποιος τυχαίος. Και ο φουκαράς ο φίλος μας ο Μπεν, όχι απλά τα έχει τα κιλάκια του, αλλά εύκολα τερματίζει τον ζυγό, αν τον σκαρφαλώσει. Άσε που από την εποχή του πρωταθλητισμού έχουν περάσει και καμιά 25αριά χρόνια, οπότε και τα βήματα έχουν ψιλοξεχαστεί. Οπότε τι? Μάθημα από την αρχή πάνω στο παρκέ και μικρή απόπειρα αδυνατίσματος, μην τύχει και με τις στροφές εντυπωσιαστεί η ψυχρούλα CEO Rashida Jones.

Εκεί όμως, στην αντισυμβατικότητα του υποκειμένου με το σπορ, εξαντλείται και το χιούμορ της ρομαντικής και χορευτικής κομεντί του James Griffiths, που ως αισθητική περισσότερο τείνει στην χαλαρή και εύθραυστη χολιγουντιανή, παρά στην καυστική εγγλέζικη σάτιρα. Το ανέκδοτο του χοντρού dancer γρήγορα εξατμίζεται και οι περιφερειακοί χαρακτήρες - πέραν του Ιρανού γκέι που είναι απολαυστικός, αλλά μικρός σε χρονική διάρκεια - δεν καταφέρνουν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον σε επίπεδο τέτοιο, που να μην εξελιχθεί το φιλμ σε ένα ακόμη χορευτικό κόντεστ με δεδομένο εκ προοιμίου τον τελικό νικητή.

Για πες: Θέλει δρόμο ακόμη ο Nick Frost για να εξελιχθεί σε κωμικό που από μόνος του θα κάνει την διαφορά. Ταλέντο υπάρχει, θέληση να παίξει με φάτσες κόντρα στην εμφάνιση του έχει, απαιτείται σαφώς ένα ποιοτικότερο σενάριο, που θα τον αναδείξει σε έναν εκ των σημαντικότερων διασκεδαστών της εποχής του.

Κουβανέζικος Έρωτας (Cuban Fury) Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 14 Αυγούστου 2014 από την Feelgood

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική