Το Κόλπο της Ζωής μας (The Love Punch) PosterΤο Κόλπο της Ζωής μας

του Joel Hopkins. Με τους Pierce Brosnan, Emma Thompson, Timothy Spall, Tuppence Middleton, Celia Imrie, Marisa Berenson, Louise Bourgoin


Φταίει ο (γεροντο)έρωτας!
του zerVo (@moviesltd)

Πως το είχε πει η αυτοκράτειρα της μεσήλικης ρομαντζαδούρας Barbra? Ο καθρέφτης έχει δύο πρόσωπα. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με την περίπτωση του wanabe διαδόχου της Joel Hopkins, που ακόμη στις ταινίες του δεν έχει στήσει ζευγάρι με άθροισμα ηλικιακό μικρότερο των 120 χρόνων. Δύο τα πρόσωπα κι ετουτουνού. Το καλό του το είδαμε στο όμορφα δομημένο, μελοδραματικό όσο και συγκινητικό, Last Chance Harvey προ πενταετίας, όπου ένας φουκαράς - Αμερικάνος - γονιός περιφέρεται στους λονδρέζικους δρόμους, απογοητευμένος που μοιάζει σαν ο παρείσακτος των γάμων της θυγατέρας του. Το μετριότερο του το βλέπουμε σήμερα, στο The Love Punch, εκεί που επέλεξε να αντικαταστήσει το συναίσθημα με το σλάπστικ χιούμορ, εις βάρος του γενικότερου συνόλου του.

Το Κόλπο της Ζωής μας (The Love Punch) Wallpaper

Μια χαρά υπολογισμένα τα είχε ο Λονδρέζος επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Τζόουνς, την στιγμή που αποφάσιζε να μεταβιβάσει την εταιρία του σε made in France group of companies, κρατώντας τα μερίσματα εκείνα που θα ήταν ικανά να του εξασφαλίσουν - όπως και των υπαλλήλων του - μια αξιοπρεπή σύνταξη, ώστε να περάσει με άνεση τα γεράματα. Ο Γαλλάκος όμως αποδείχτηκε λαμόγιο περιοπής, εκμηδένισε τις μετοχές και μετέτρεψε τα χρήματα των φουκαράδων, σε προσωπικό του κέρδος. Με αυτή την γερή μπάζα, σκοπεύει τώρα να πραγματοποιήσει στην Ριβιέρα τους γάμους του με εντυπωσιακή καλλονή, χαρίζοντας της μάλιστα περιδέραιο ίσης χρηματικής αξίας με εκείνης που ξάφρισε από τον Βρετανό...

...ο οποίος ως ορθολογιστής, συνεπικουρούμενος από την πρώην σύζυγό του Κέιτ, αρχικώς με πολιτισμένο διάλογο θα επιχειρήσει να λύσει το οικονομικό ζήτημα που έχει προκύψει. Φευ! Η στάση του Φραντσέζου αδιάλλακτη, θα εξωθήσει την κατάσταση στα άκρα και το ζευγαράκι που δεν έχει τίποτα να χάσει, αντιθέτως μόνο να κερδίσει, μιας και οι ματιές τους και πάλι ενώθηκαν, όπως στο ρομαντικό παρελθόν, θα σκεφτεί το πλέον αδιανόητο. Να κλέψει το ανεκτίμητο κόσμημα από τον κλέφτη και να πάρει - μαζί με το αίμα του - τα λεφτά του πίσω.

Άντε λοιπόν τώρα στις ηλιόλουστες και παραθεριστικές Κάννες, να υποδυθείς τον Τεξανό μουστακαλή, που αναζητά εναγωνίως τον τρόπο, να εισέλθει στην τελετή και να αποσπάσει το διαμαντένιο κολιέ. Τουλάχιστον, ο ντεμέκ Γιάνκης δεν θα είναι μονάχος, αλλά θα έχει και παρέα στο πλάνο του, αφού εκτός από το ex γυναικάκι θα τον βοηθήσουν και οι κολλητοί τους γειτόνοι, που αυτοί ακόμη δεν έχουν υπογράψει διαζευκτήριο πάντως.

Ευχάριστη η πλοκή, που δροσίζει ακόμη περισσότερο όταν η δράση μεταφέρεται στην Κοτ Ντ' Αζούρ, εκεί που θα λάβει χώρα το μυστήριο αλλά και η ερασιτεχνικής νοοτροπίας και οργάνωσης "επιχείρηση κολιέ". Όλα αυτά μέχρι την στιγμή που το πλάνο ακόμη βρίσκεται επί χάρτου, γιατί όταν ξεκινά να εξελίσσεται, χάνεται κυριολεκτικά η μπάλα. Ούτε επιστημονική φαντασία δέκατου βαθμού δεν μπορεί να περιγράψει όσα διαδραματίζονται στην romantic heist movie του Κυρίου Hopkins, που μια χαρά φιλμάρει κότερα και λαμπερές βίλες, δεν πετυχαίνει όμως το ίδιο με το κτίσιμο αληθινών χαρακτήρων και το κυριότερο, αξιοπρεπούς πλοκής.

Για πες: Η τραγωδία μάλιστα θα ήταν ολοκληρωμένη, αν δεν είχε την ευτυχία στους ρόλους του πρώην, αλλά με όλο τον κόσμο να συνωμοτεί για να ματαγίνει νυν, ζεύγους, βρίσκουμε την απίθανα εκφραστική Emma Thompson και τον γοητευτικά σκερτσόζο Pierce Brosnan, που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους για να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται. Οκ κι αυτοί, όπως και το έτερο ζευγάρι με τους εξίσου ικανούς ερμηνευτικά Spall και Imrie, κάπου πέφτουν στην παγίδα του payroll, συμμετέχοντας σε απαράδεκτες αστειότητες, αλλά σύνταξη ηθοποιών είναι αυτή, από κάπου πρέπει να την βγάλουν και όπως φαίνεται το The Love Punch τους έδωσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να το πετύχουν.

Το Κόλπο της Ζωής μας (The Love Punch) Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 24 Ιουλίου 2014 από την Village