Sundance 2014

Sundance Film Festival
Park City, Utah 16 - 26 Ιανουαρίου 2014

Αναμφίβολα το πιο εμπορικό και ενδιαφέρον τμήμα κάθε διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου είναι εκείνο που παρουσιάζει σε πρώτη προβολή, σημαντικές δημιουργίες, που σχεδόν όλες έχουν πάρει διανομή στην Αμερική και που πρόκειται να συζητηθούν στο προσεχές μέλλον. Για του λόγου το αληθές, να θυμηθούμε πως στην περσινή αντίστοιχη λίστα, συμμετείχαν ταινίες πολύ υψηλού επιπέδου, όπως οι Before Midnight, Don Jon, The Way Way Back, αλλά άλλες που προκάλεσαν αίσθηση στην κυκλοφορία τους σαν τις Jobs, Lovelace, Stoker, Charlie Countryman. Το φετινό καλαντάρι των Premieres του Σάντανς, περιέχει μερικά από τα πλέον αναμενόμενα φιλμς του 2014, που θα τα δούμε ένα προς ένα στην παρουσίαση που ακολουθεί:

Calvary Movie Sundance
Calvary
Σκηνοθεσία - Σενάριο - John Michael McDonagh Καστ - Brendan Gleeson, Chris O'Dowd, Kelly Reilly, Aidan Gillen, Dylan Moran, Marie-Josée Croz.

Ο Πατήρ Τζέιμς είναι ένας συνεσταλμένος και φιλόδοξος ιερέας, που ονειρεύεται να κάνει τον κόσμο καλύτερο, μέσα από το κήρυγμα και την φιλεύσπλαχνη δράση του. Μέχρι που μια μέρα, κατά την διάρκεια της εξομολόγησης, θα καταλάβει πως έχει να αντιμετωπίσει όλες τις διαβολικές δυνάμεις, που έχουν συσπειρωθεί ενάντια του.

Frank Movie Sundance
Frank
Σκηνοθεσία - Lenny Abrahamson, Σενάριο - Jon Ronson, Peter Straughan, Καστ - Michael Fassbender, Domhnall Gleeson, Maggie Gyllenhaal, Scoot McNairy.

Ένας εκκολαπτόμενος μουσικός, ανακαλύπτει πως η προοδευτικού ροκ μπάντα που τον έχει επιλέξει ως μέλος της, δεν είναι ακριβώς ότι οραματιζόταν. Αιτία και αφορμή για την απορία του προκαλεί η εμφάνιση του φρόντμαν του συγκροτήματος, του Φρανκ, ενός τραγουδιστή που κρύβεται πίσω από ένα τεράστιο ζωγραφιστό κεφάλι.

Hits Movie Sundance
Hits
Σκηνοθεσία, Σενάριο - David Cross, Καστ - Meredith Hagner, Matt Walsh, James Adomian, Jake Cherry Derek Waters, Wyatt Cenac.

Μια μικρή κωμόπολη στα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, κατοικείται από πολίτες που μέσα τους κρύβουν προσδοκίες εκτός λογικής πραγματικότητας. Ένας τόπος όπου η φήμη, η αυταπάτη, η εκκεντρικότητα κι η απερισκεψία συναντιούνται για να διαταράξουν τις ζωές των κατοίκων.

I Origins Movie Sundance
I Origins
Σκηνοθεσία - Σενάριο - Mike Cahill, Καστ - Michael Pitt, Brit Marling, Astrid Bergès-Frisbey, Steven Yeun, Archie Panjabi.

Ένας μοριακός βιολόγος και ο συνεργάτης του, στο εργαστήριο τους θα ανακαλύψουν στοιχεία που θα μπορούσαν να αλλάξουν ολοκληρωτικά την κοινωνία όπως την αντιλαμβανόμαστε. Στοιχεία που μπορούν να μεταλλάξουν τον τρόπο σκέψης των ατόμων που απαρτίζουν το σύνολο, σε ότι αφορά την θρησκεία και τον πνευματισμό.

Laggies Movie Sundance
Laggies
Σκηνοθεσία - Lynn Shelton, Σενάριο - Andrea Seigel, Καστ - Keira Knightley, Sam Rockwell, Chloe Grace Moretz, Ellie Kemper, Jeff Garlin, Mark Webber.

Μια 28χρονη κοπέλα βρίσκεται μονίμως κολλημένη στην περίοδο της εφηβείας της. Ανίκανη να εντοπίσει το επάγγελμα που της ταιριάζει, διτηρεί ακόμη τις παρέες από το σχολείο και διατηρεί δεσμό με το αγόρι της από το γυμνάσιο. Η Μέγκαν ακόμη βρίσκεται σε μπερδεμένη κατάσταση σε ότι αφορά στο μέλλον της, κομφούζιο που θα γίνει ακόμη πιο ανακατεμένο από την περίεργη πρόταση γάμου που θα δεχτεί.

Little Accidents Movie Sundance
Little Accidents
Σκηνοθεσία, Σενάριο - Sara Colangelo, Καστ - Elizabeth Banks, Boyd Holbrook, Chloë Sevigny, Jacob Lofland, Josh Lucas.

Μια μικρή επαρχιακή πόλη, που οι κάτοικοι της αποκλειστικά εργάζονται στο τοπικό ανθρακωρυχείο και ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει το πρόσφατο δυστύχημα στο μεταλλείο, βρίσκονται μπροστά σε μια ακόμη πιο μυστηριώδη υπόθεση, εξαφάνισης ενός μικρού αγοριού. Ένας χαμός που θα ενώσει τις ζωές ενός εφήβου, ενός επιζώντα της τραγωδίας και της χήρας ενός αδικοχαμένου εργάτη.

Love is Strange
Σκηνοθεσία - Ira Sachs, Σενάριο - Ira Sachs, Mauricio Zacharias, Καστ - John Lithgow, Alfred Molina, Marisa Tomei, Darren Burrows, Charlie Tahan, Cheyenne Jackson.

Μετά από 39 χρόνια δεσμού, ο Μπέν και ο Τζορτζ αποφασίζουν να επισημοποιήσουν την σχέση τους και να παντρευτούν. Ο γάμος τους πολύ σύντομα θα περάσει έντονη δοκιμασία, καθώς ο ένας από τους δύο θα χάσει την δουλειά του και θα αναγκαστούν να πάρουν την δύσκολη απόφαση να πουλήσουν το σπίτι τους για να επιβιώσουν.

A Most Wanted Man Movie Sundance
A Most Wanted Man
Σκηνοθεσία - Anton Corbijn, Σενάριο - Andrew Bovell, Καστ - Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Willem Dafoe, Robin Wright.

Ένας ρακένδυτος Ρώσος περπατά μέσα στους σκοτεινιασμένους δρόμους του Αμβούργου. Το όνομα του είναι Ισσά και είναι φανατικός Ισλαμιστής. Στο τσαντάκι του, κρύβεται ένα θανάσιμο μυστικό, που κάποιος πρέπει να αποκαλύψει. Βασισμένο στην περιβόητη μπεστ σέλλερ νουβέλα του John Le Carre.

Nick Offerman: American Ham Movie Sundance
Nick Offerman: American Ham
Σκηνοθεσία - Jordan Vogt-Roberts, Σενάριο - Nick Offerman, Καστ - Nick Offerman.

Ένα ξεκαρδιστικό One man show που παρουσίασε ο Nick Offerman στο ιστορικό Town Hall Theatre της Νέας Υόρκης, μια συλλογή από ανέκδοτα, τραγούδια και σόκιν πιπεράτες ιστορίες. Μια ταινία όχι κατάλληλη για χορτοφάγους...

The One I Love Movie Sundance
The One I Love
Σκηνοθεσία - Charlie McDowell, Σενάριο - Justin Lader, Καστ - Mark Duplass, Elisabeth Moss, Ted Danson.

Ένα παντρεμένο ζευγάρι, που παλεύει να διατηρήσει τον γάμο του ζωντανό, αποφασίζει να δραπετεύσει για ένα σαββατοκύριακο από την πόλη, στην καταπράσινη εξοχή. Εκεί που το αντρόγθνο θα αντιληφθεί πως βρίσκεται μπροστά στο πιο αναπάντεχο δίλημμα της ύπαρξης του.

The Raid 2 Movie Sundance
The Raid 2
Σκηνοθεσία , Σενάριο - Gareth Evans, Καστ - Iko Uwais, Yayan Ruhian, Arifin Putra, Oka Antara, Tio Pakusadewo, Alex Abbad.

Συνεχίζοντας από εκεί που τελείωσε το πρώτο μέρος, ο Ράμα, θα εισέλθει ως μυστικός πράκτορας στα άδυτα της αδίστακτης Μαφίας της Τζακάρτα, προκειμένου να αποκαλύψει τους νονούς του εγκλήματος και να τους παραδώσει στα χέρια των συνεργατών του, εκπροσώπων του νόμου.

Rudderless Movie Sundance
Rudderless
Σκηνοθεσία - William H. Macy, Σενάριο - Casey Twenter, Jeff Robison, William H. Macy, Καστ - Billy Crudup, Anton Yelchin, Felicity Huffman, Selena Gomez, Laurence Fishburne, William H. Macy.

Ενόσω ένας εξαθλιωμένος ψυχικά πατέρας, θρηνεί τον άδικο χαμό του γιου του, θα ανακαλύψει σε ένα πολυκαιρισμένο κουτί στην αποθήκη, τις πρωτότυπες κόπιες του μουσικού του έργου, ως μέλος ενός τοπικού συγκροτήματος. Μια ανακάλυψη που πρόκειται να του αλλάξει ολόκληρη την ζωή.

They Came Together Movie Sundance
They Came Together
Σκηνοθεσία - David Wain, Σενάριο - Michael Showalter, David Wain, Καστ - Amy Poehler, Paul Rudd, Ed Helms, Cobie Smulders, Max Greenfield, Christopher Meloni.

Μια ανατρεπτική ρομαντική κομεντί γύρω από ένα ιδιόμορφο ζευγάρι που ορίζουν ένας παράξενος κοντά στα σαράντα του Εβραίος και μια αξιολάτρευτη μεγαλοκοπέλα. Περιτύλιγμα της σχέσης που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους, η πάντοτε ονειρεική Νέα Υόρκη.

The Trip To Italy Movie Sundance
The Trip to Italy
Σκηνοθεσία - Michael Winterbottom, Σενάριο - Rob Brydon, Steve Coogan, Michael Winterbottom, Καστ - Steve Coogan, Rob Brydon.

Ακόμη περισσότερο καυστικό χιούμορ, υπόσχεται το δεύτερο γκουρμέ ταξίδι των δύο γευσιγνωστών, αυτή την φορά στην ύπαιθρο της Ιταλίας. Εκεί που θα ενταθούν οι ρήξεις μεταξύ τους και η επαγγελματική τους συνεργασίας, μέσα από τα διαρκή ευτράπελα θα δοκιμαστεί με μάστερ σεφ τρόπο.

The Voices Movie Sundance
The Voices
Σκηνοθεσία - Marjane Satrapi, Σενάριο - Michael Perry, Καστ - Ryan Reynolds, Gemma Arterton, Anna Kendrick, Jacki Weaver.

Από καιρό ο εργάτης Τζέρι, προσπαθούσε να αποσπάσει την προσοχή της συνομήλικης του συναδέλφου στο τμήμα λογιστικής του εργοστασίου. Τώρα που τα κατάφερε, η ερωτική τους σχέση θα πάρει μια παράξενη και μυστηριώδη φονική τροπή, κάτι για το οποίο που κανείς τους δεν είναι προετοιμασμένος.

White Bird in a Blizzard Movie Sundance
White Bird in a Blizzard
Σκηνοθεσία, Σενάριο - Gregg Araki, Καστ - Shailene Woodley, Eva Green, Christopher Meloni, Shiloh Fernandez, Gabourey Sidibe, Thomas Jane.

Η Κάτ Κόννορς είναι μια φιλήσυχη νεαρή γυναίκα, που η ζωή της θα πάρει μια απροσδόκητη στροφή 180 μοιρών, καθώς η αγαπημένη της μητέρα θα εξαφανιστεί κι εκείνη θα πρέπει να κάνει οτιδήποτε περνά από τα χέρια της, προκειμένου να αποκαλύψει τα ίχνη της.

Young Ones Movie Sundance
Young Ones
Σκηνοθεσία, Σενάριο - Jake Paltrow, Καστ - Michael Shannon, Nicholas Hoult, Elle Fanning, Kodi Smit-McPhee.

Όταν κάποια μυστηριώδη περιστατικά κάνουν την εμφάνιση τους στον κοντινό του περίγυρο, ο μικρούλης Τζέρομ θα κληθεί να πάρει αποφάσεις δύσκολες και σκληρές, τόσο που κανένα παιδί της ηλικίας του, δεν θα μπορούσε ποτέ να λάβει.