Η Αδερφή Της Αδερφής Σου Your Sister's Sister PosterΗ Αδερφή Της Αδερφής Σου

της Lynn Shelton. Με τους Emily Blunt, Rosemarie DeWitt, Mark Duplass


Αληθοφοβία...
του zerVo (@moviesltd)

Σε έναν κόσμο που οι άνθρωποι δεν θα έκρυβαν μέσα τους εκείνο τον ανεξήγητο (και αρχέγονο) φόβο της έκφρασης των πραγματικών τους συναισθημάτων και σε δεύτερο βαθμό, δεν θα ένιωθαν τρομαγμένοι (μπροστά στην ενδεχόμενη απόρριψη) στο να ζητήσουν ακόμη και μια (παρα)τραβηγμένη απαίτηση, το σενάριο του Your Sister's Sister δεν θα υφίστατο. Και αν θεωρήσουμε σαν δεδομένο πως ο μέσος χαρακτήρας, μπορεί και να συντηρείται από αυτού του είδους την παράξενη φοβία, δεν μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο στον μικρόκοσμο του παρόντος, υπέρ το δέον προοδευτικού, φιλμ, που στα μνημόσυνα οι θλιμμένοι παρευρισκόμενοι μπεκροπίνουν έως τελικής πτώσης, η l-word ακούγεται καμιά εκατοστή φορές και που κανείς μπορεί να βρει τον Διόσκουρο του στο άτομο που έχει πονέσει ερωτικά, τον πιο στενό, εξ αίματος συγγενή του...

Η Αδερφή Της Αδερφής Σου Your Sister's Sister Wallpaper
Ο ανώριμος σαραντάρης Τομ, πέρα από την αστάθεια στα συναισθήματα του που αντιμετωπίζει τελευταία, έχει να ξεπεράσει και τον εδώ και ένα χρόνο αιφνίδιο χαμό του λατρεμένου του αδελφού, μια απώλεια που κυριολεκτικά τον έχει καταβάλλει. Κατόπιν της παρότρυνσης της καλύτερης του φίλης, Άιρις, που για ένα φεγγάρι υπήρξε κορίτσι του θανόντα, έχοντας τον εγκαταλείψει δίχως σαφείς εξηγήσεις, θα ταξιδέψει στο απομονωμένο νησάκι στις ακτές του Ειρηνικού, για να περάσει μια εβδομάδα φιλοξενούμενος (και μόνος) στο εξοχικό της. Εντελώς αναπάντεχα και δίχως να περιμένει να συναντήσει κάποιον στο καλύβι, θα βρει εκεί την αδελφή της κολλητής του, την Χάνα, που επίσης ζητά λίγες στιγμές μοναξιάς, προκειμένου να λησμονήσει το χάλασμα της σχέσης της με την καλή της.

Και καθώς το βραδάκι θα κυλήσει παρείστικα και η μια Jose Cuervo θα φέρει την άλλη, οι ερωτικές ματιές των δύο ζορισμένων ψυχών θα ενωθούν και σιγά σιγά, μέσα στην παραζάλη τους θα επέλθει το ανεπανόρθωτο. Τόσο για εκείνη, που τόσο γρήγορα έβαλε φωτιά στον χωρισμό, όσο και για εκείνον που κοιμήθηκε αγκαλίτσα με την αδελφή εκείνης που ανομολόγητα κρύβει στην καρδιά του. Καθώς το πρωινό θα φτάσει και άξαφνα η Άιρις θα εμφανιστεί μπροστά τους και καλά για έκπληξη, το one night stand ζευγάρι πρέπει να υποκριθεί πως τίποτα δεν συνέβη ανάμεσα τους. Είναι αυτό όμως το σωστό ή πρέπει να αποκαλυφθεί, από όλους, κάποια στιγμή, η αλήθεια..?

Πρόκειται για αυτό που δίχως δεύτερη σκέψη αποκαλούμε συμπαθητική ταινιούλα, με έξυπνους διαλόγους και ανατρεπτική πλοκή, βγαλμένη από τα σπλάχνα της ακούραστης βιομηχανίας του ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά. Περισσότερο θεατρική η υφή της αφήγησης της ειδικευμένης σε τέτοιες πολύπλοκες σχέσεις Lynn Shelton (Humpday), περιορίζεται μέσα στα στενά όρια της καμπίνας, εκτός από ελάχιστα εξωτερικά πλάνα, που σε ωθούν να σκεφτείς μονομιάς, μια ενδεχόμενη απόδραση σου σε έναν τέτοιο, μακρινό από την βουή του πολιτισμού, προορισμό. Ευρηματική η εξέλιξη, βάζει σε τάξη την δύσκολη και δυσάρεστη για όλα τα μέλη της ανορθόδοξης τριάδας, κατάσταση που αναπτύσσεται, ορίζοντας έτσι ένα γλυκό και ευχάριστο φινάλε, με την ελπίδα να αποτελέσει απαρχή μιας καλύτερης ζωής για όλους τους από δω και στο εξής.

Για πες: Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, η ιδιόμορφα σέξι Rosemarie DeWitt, υποδύεται τον προκλητικό ρόλο της ερωτικής ανταπόκρισης του πρωταγωνιστή, μετά το Promised Land του Van Sand και ούτε για μισό δευτερόλεπτο, ακόμη κι όταν ντύνεται το trade mark καρό πουκάμισο, δεν πείθει πως πρόκειται για γυναίκα με ερωτικές ιδιαιτερότητες. Αναμφίβολα κερδίζει την αρσενική ματιά, την οποία δεν εκπροσωπεί ο για πολλοστή φορά μπούλης Mark Duplass, ερχόμενη σε κόντρα με την αδελφούλα της - εδώ - και πολύ πιο σταρ Emily Blunt (Looper, Salmon Fishing In The Yemen, The Adjustment Bureau).

Η Αδερφή Της Αδερφής Σου Your Sister's Sister Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 15 Αυγούστου 2013 από την Feelgood

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική