Safe Haven

του Lasse Hallstrom. Με τους Julianne Hough, Josh Duhamel, Cobie Smulders, David Lyons, Mimi Kirkland, Noah Lomax, Robin Mullins, Ric Reitz


Είναι ορθάνοιχτη η καρδούλα μου, να βρει απάγκιο κι απανέμι...
του zerVo (@moviesltd)

Πάει κι αυτός, ξεπεράστηκε. Και λογικότατο είναι, αφού μπορεί να κτύπησε μερικούς τρομακτικούς εμπορικούς αριθμούς - κυρίως χάρη στο Ημερολόγιο του, που ανέδειξε δύο από τους μεγαλύτερους σταρς της εποχής μας - ο τοπ συγγραφέας κινηματογραφικών ρομάντζων, Nicholas Sparks, διατηρώντας όμως την ίδια και την ίδια συνταγή σε κάθε του πόνημα, πιθανότατα βάρυνε το πιο ανάλαφρης απαίτησης κοινό, που ζητάει κάθε φορά και κάτι καινούργιο. Με οκτώ ερωτικές δραματικές στιγμές, σε δεκατέσσερα χρόνια, που όλες φέρνουν κοντά το αγόρι και το κορίτσι, στον γεμάτο υγρασία αμερικάνικο νότο, δίπλα στην ακροθαλασσιά. εκεί που τα προβλήματα ανάπτυξης του ειδυλλίου καραδοκούν, φυσικά η κάθε έννοια πρωτοτυπίας χάνει την σημασία της. Και είναι πολύ φυσικό ο εμπνευστής τους, από περιζήτητος, να καταλήγει βαρετός και συνηθισμένος...

Προκειμένου να ξεφύγει από το βασανιστικό, όσο και σκοτεινό της παρελθόν, η γλυκιά Έριν, αφού αλλάξει τα εξωτερικά της χαρακτηριστικά και υιοθετήσει καινούργια ταυτότητα, θα αναζητήσει μια νέα ζωή, μακριά από τον εφιάλτη που βιώνει καθημερινά στην Βοστόνη. Ο δρόμος της, θα την οδηγήσει στο γραφικό ψαροχώρι του Σάουθπορτ στην Βόρεια Καρολίνα, όπου θα επιχειρήσει ένα νέο ξεκίνημα, έχοντας την υποστήριξη των φιλόξενων ντόπιων, που θα υποδεχτούν την Κέιτι - όπως τους συστήθηκε - σαν έναν δικό τους άνθρωπο, που γνώριζαν για χρόνια. Ακόμη πιο εκδηλωτικός θα είναι ο όμορφος Άλεξ, ο ιδιοκτήτης του τοπικού μίνι μάρκετ και μοναχικός πατέρας δύο μικρών παιδιών, που στην απόπειρα του να ξεπεράσει την θλίψη του πρόωρου χαμού της γυναίκας του, θα δείξει κάτι παραπάνω από συμπάθεια στην καινούργια του γειτόνισσα.

Έτσι όμως απλά "and happily ever after", δεν στοιχειοθετείται σενάριο με σασπένς και αγωνία, κάτι πρέπει να υποβόσκει στο background και αυτό δεν είναι άλλο από την λυσσαλέα αναζήτηση των αστυνομικών αρχών και πιο συγκεκριμένα του Βοστονέζου επιθεωρητή Τίρνι, ο οποίος έχει κάνει σκοπό της καριέρας του να εντοπίσει την εξαφανισμένη φυγάδα, που καταζητείται από το FBI, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως! Και κάπως έτσι παίρνει μπροστά το αγωνιώδες στοιχείο του στόρι, στην πρόκληση της περιέργειας δηλαδή, για το αν το γελαστό κορίτσι που έχει κερδίσει την συμπάθεια όλων στην φιλήσυχη μικρή κοινωνία, είναι στ' αλήθεια μια στυγνή φόνισσα. Ουσιαστικά το αφηγηματικό timeline δεν διαφέρει σε κανένα του σημείο, από αντίστοιχα προηγούμενων φιλμς βασισμένων σε νουβέλες του Sparks, ειδικότερα από την στιγμή που ο (πιο υπερεκτιμημένος σκηνοθέτης των 90s) Σουηδός Lasse Halstrom, στήνει το θέμα πάνω στο ίδιο ακριβώς μοτίβο του (ιδίου συγγραφέως) Dear John, όσο και μπροστά από το πανομοιότυπο σκηνικό που γυρίστηκαν τα Nights In Rodanthe και A Walk To Remember!

Για πες: Αναμφίβολα λοιπόν, ο θεατής γνωρίζει εκ προοιμίου το τι πρόκειται να παρακολουθήσει, ένα rom-dram κομμένο και ραμμένο για να ικανοποιήσει τις ευαίσθητες σινεφίλ καρδιές, με πρωταγωνιστές - η κοντούλα, μέτριου τάλαντου πλην συμπαθητική Julianne Hough του Rock Of Ages και του διασκευασμένου Footloose και ο σούπερ γόης Josh Duhamel, του τηλεοπτικού Las Vegas και των φανφαρόνων Transformers - που ταιριάζουν απόλυτα στην λογική της κινούμενων εικόνων φοτονοβέλας, των παλιών αξέχαστων ημερών της Βεντέτας, πλουτισμένο από συνεχείς ανατροπές που - πλην της συγκινητικής τελευταίας χρονικά - δεν προκαλούν και τίποτα θεαματικές εκπλήξεις στην θωριά τους.






Στις δικές μας αίθουσες? Κατευθείαν στο βίντεο...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική