Ο Κυνηγημένος

του Philipp Stölzl. Με τους Aaron Eckhart, Olga Kurylenko, Liana Liberato, Neil Napier, Garrick Hagon


In...Antwerp
του zerVo (@moviesltd)

Ε δεν είναι δυνατόν το κόλπο να πιάνει πάντοτε. Ποιο ακριβώς τρικ? Εκείνο του μπαμπά πρώην πεζοναύτη, licensed to kill black opps, που χάρη στην νομιμοφανή εκτελεστική του δράση, βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς μέλος της φαμίλιας του και πιο συγκεκριμένα η θυγατέρα του αντιμετωπίζει θανάσιμο κίνδυνο, μα εκείνος θα βγάλει, χάρη στις απεριόριστες μαχητικές του ικανότητες, το φίδι από την τρύπα και πάλι. Και μάλιστα σε Ευρωπαϊκό έδαφος... Όχι πως το Taken, που έδειξε τον δρόμο, υπήρξε το πρώτο και το μοναδικό και δεν θα υπάρξει άλλο, αλλά να, είναι κομματάκι διαφορετικό όλα αυτά τα ατρόμητα και άφοβα να τα βλέπεις από τον Liam Neeson και κάτι άλλο όταν τον κεντρικό ρόλο κρατά κάποιος που μετά από είκοσι χρόνια καριέρας, δεν έχει περάσει σε κανενός την συνείδηση, ως πρωταγωνιστής επιπέδου...

Ένα καινούργιο ξεκίνημα επιθυμεί να κάνει στην ζωή του, ο πρώην πράκτορας της CIA, Μπεν Λόγκαν, καθώς αποσυρόμενος από την υπηρεσία, θα πάρει το ρίσκο να ταξιδέψει μαζί με την (απομακρυσμένη) μοναχοκόρη του για το μακρινό Βέλγιο, εκεί που θα εργαστεί για μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, ως υπεύθυνος ασφαλείας. Εντελώς αναπάντεχα, όμως, ένα πρωινό, θα αντιληφθεί πως στα κτίρια που στεγάζεται η εργασία του, τα πάντα έχουν εξαφανιστεί, δίχως να έχουν αφήσει ίχνη ύπαρξης μέχρι τα χθες, μια μυστηριώδης κατάσταση που θα γίνει ακόμη πιο πολύπλοκη, καθώς θα αντιληφθεί πως κάποιοι πρώην συνεργάτες του, στήνουν στον ίδιο και στο κορίτσι του, παγίδες θανάτου.

Καταστάσεις, που γρήγορα ο πανέξυπνος wannabe...Τζέιμς Μποντ, θα καταλάβει πως δεν απέφυγαν άνθρωποι του στενού του επαγγελματικού περιβάλλοντος, που πλέον βρίσκονται πακεταρισμένοι στις πλαστικές σακούλες του νεκροτομείου, γεγονός που θα τον ωθήσει να έρθει σε επαφή με την ξεχασμένη του Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία δεδομένα κρύβεται πίσω από μια ακόμη διεθνή συνωμοσία. Με τον χρόνο να τρέχει και τα πτώματα τριγύρω του να πολλαπλασιάζονται, ο ικανός κατάσκοπος θα πρέπει να εξαντλήσει τις γνώσεις του, ώστε τόσο ο ίδιος, όσο και το βλαστάρι του να βγουν ζωντανοί από μια ακόμη άνιση μάχη.

Για πες: Περισσότερο για straight to βιντεοκασέτα μοιάζει το The Expatriate που υπογράφει ο Γερμανός Philipp Stolzl (δικό του ήταν το προπέρσινο ψευδοιστορικό Goethe) όντας μια b-movie που εκτυλίσσεται σε μια άχαρη μεγαλούπολη σαν την Αμβέρσα και θεματικά στηρίζεται σε κάποιες ντεμέκ χάι τεκ ανατροπές, που ως συνήθως οδηγούν σε πιστολίδι και σώμα με σώμα μάχες πάνω στα καλντερίμια. Ακόμη κι έτσι πάντως το περιπετειάκι θα μπορούσε να σωθεί αν είχε έναν πιο σταρ στον βασικό ρόλο και όχι τον Aaron Eckhart που, ναι μεν είναι αξιόλογος ηθοποιός, αλλά διαθέτει τόσο ελάχιστη αστερόσκονη στο παίξιμο του, που καταφέρνει να περνά απαρατήρητος ακόμη και σε μπλοκμπάστερ επιπέδου Dark Knight. Εξίσου αόρατη και η πιο άνοστη Bond-Girl ever, Olga Kurylenko, ενώ η πιτσιρίκα Liana Liberato - του Trust - είναι εκείνη που δείχνει να το παλεύει περισσότερο, αλλά το τρυπητό σενάριο και η ρηχή σκηνοθεσία δεν της δίνουν την δυνατότητα να πετύχει το κάτι παραπάνω.






Στις δικές μας αίθουσες? Στις 7 Φεβρουαρίου 2013 από την Audiovisual

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική