Πιθανότατα η 20η Ιουλίου του 2012 θα καταχωρηθεί στα κινηματογραφικά χρονικά σαν η πιο τραγική ημέρα στην υπεραιωνόβια ιστορία της έβδομης τέχνης. Μέχρι στιγμής 12 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 40 οι βαριά τραυματίες της επίθεσης μασκοφόρου παρανοϊκού βαρύτατα οπλισμένου άντρα στον κινηματογράφο Century 16 της πόλης Ορόρα του Κολοράντο κατά την διάρκεια της πρεμιέρας της καινούργιας συνέχειας των περιπετειών του Μπάτμαν. Ένα περιστατικό σαφέστατα μεμονωμένο, που στιγματίζει με τον πλέον αιματηρό τρόπο την πιο μαζική, λαϊκή και αγαπημένη ψυχαγωγία δισεκατομμυρίων κόσμου, που πλέον δεν θα νιώθουν την ίδια ασφάλεια μέσα στην σκοτεινή αίθουσα. Από τις πρώτες στιγμές της ανακοίνωσης του συμβάντος, ξημερώματα για την αμερικάνικη επικράτεια κτύπησε συναγερμός στα υψηλά κλιμάκια του Λευκού Οίκου, με τον ίδιο τον Πρόεδρο Ομπάμα να να δηλώνει σοκαρισμένος από το τραγικό γεγονός και βάζει εαυτόν μπροστάρη στην μάχη για την αστική ασφάλεια των συμπατριωτών του. Το ζήτημα είναι με τόσα όπλα να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα αλλά και τόσους θεοπάλαβους να τα συνοδεύουν, ποιος μπορεί πλέον να εγγυηθεί στον οικογενειάρχη, τον φοιτητή, τον απλό πολίτη που επιθυμεί να διασκεδάσει πως η έξοδος του θα εξελιχθεί δίχως δυσάρεστα απρόοπτα? Και συν τοις άλλοις με τόσα νεκροφόρα σενάρια που στα ψέματα έχουν δει τα μάτια των θεατών, ποιος ορκίζεται πως κάτι τέτοιο που συνέβη στο Κολοράντο, δεν του ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο.

Στο φόντο των δραματικών εξελίξεων με τους δεκάδες τραυματίες να χαροπαλεύουν, η Warner Bros, ως διανομέας του The Dark Knight Rises, προέβη σε συλλυπητήριες ενέργειες, ακυρώνοντας άμεσα την επίσημη (και λογικά λαμπερή) πρεμιέρα της ταινίας στο Παρίσι, αλλά δεν έχει σκεφτεί την αναβολή της προβολής του πολυαναμενόμενου φιλμ στις αμερικάνικες αίθουσες. Φυσικά το FBI που ήδη έχει δημοσιοποιήσει φωτογραφία του φερόμενου ως υπόπτου για την σφαγή της Ορόρα, ήδη έχει δώσει εντολή για αυξημένα μέτρα στις αίθουσες που θα προβάλουν την ταινία, ενώ άγνωστο γιατί - δεν έχει και τόσο νόημα πια - το τρέιλερ του φιλμ Gangster Squad, αποσύρθηκε από τους κινηματογράφους, με την αιτιολογία πως περιέχει βάναυσες σκηνές δράσης. Απίθανα πράγματα!

Ρεαλιστικά ένα είναι βέβαιο. Όπως εκείνη η μαύρη μέρα του Σεπτέμβρη άλλαξε την σκεπτική ολάκερου του σύγχρονου κόσμου, έτσι και το ξημέρωμα της 20ης του Ιούλη του 2012 θα διαφοροποιήσει σε κάποιο (μικρό / μεγάλο) βαθμό την λογική των θεατών ως προς τον τρόπο που θα διαβούν πλέον το κατώφλι του σινεμά... Δυστυχώς...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική