Δικός σου για Πάντα

του Scott Hicks. Με τους Zac Efron, Taylor Schilling, Blythe Danner, Jay R. Ferguson


Keep Safe!
του zerVo
Και να λοιπόν που αισίως φτάσαμε στο υπ'αριθμόν 7 ρομαντικό δράμα που βασίζεται σε νουβέλα του σύγχρονου μετρ του Άρλεκιν, Nicholas Sparks. Μια αλυσίδα που ξεκίνησε να φτιάχνεται εκείνον τον Φλεβάρη του 1999, όταν ο καημένος ο Kevin Costner χανόταν μέσα στην τρικυμία από τη ματιά της Robin Penn στο Message In A Bottle, βουρκώνοντας με την απώλεια του τα μάτια των ευαίσθητων θεατών. Στο πέρασμα του χρόνου κάθε νέο κρικάκι του κολιέ, διατηρούσε αναλλοίωτο και δίχως την παραμικρή απόκλιση, τον ίδιο ακριβώς σκοπό: Ερωτικό σκίρτημα βουτηγμένο στο κλάμα. Λογικό λοιπόν οι εμπνεύσεις του 47χρονου συγγραφέα από την Νεμπράσκα είναι να γίνουν στόχος των στούντιο, ειδικά μετά τον πρωτοφανή θρίαμβο του most touching film of the decade, The Notebook, που αποτελεί πλέον τον μπούσουλα για κάθε δακρύβρεχτη ρομαντζαδούρα που σέβεται τον εαυτό της. Όπως του The Lucky One...

Γιάνκης πεζοναύτης που υπηρετεί στην πρώτη γραμμή του μετώπου, πιστεύει πως το γούρι που του έσωσε πολλάκις την ζωή από τις επιθέσεις του εχθρού, είναι η φωτογραφία μιας όμορφης γυναίκας, που βρήκε ανάμεσα στα συντρίμμια κι εύχεται το "καλή τύχη". Επιστρέφοντας σώος και αβλαβής στην πατρίδα, με τους εφιάλτες από το μέτωπο να μην σβήνουν από την μνήμη, θα βάλει σκοπό του να εντοπίσει εκείνη, που όπως πιστεύει με την αύρα της τον έβγαλε ζωντανό από την παράνοια του πολέμου.

Αφού ο 25χρονος Λόγκαν διασχίσει - πεζή μάλλον, αν κατάλαβα καλά και συνοδεία του θεόρατου σκύλου του - την μισή αμερικάνικη επικράτεια, από το ορεινό Κολοράντο στην Νότια Λουιζιάνα, θα εντοπίσει τα ίχνη της σωτήρος του, της Μπεθ, μιας διαζευγμένης με παιδί τριαντάρας, που βάζει κάτω όμως πολλές με τα μισά της χρόνια, ειδικά όταν επιλέγει για ενδυμασία τα στενά σορτς με τις σέξι μπότες. Το να παίξει ειδύλλιο μεταξύ τους, είναι τόσο σιγουράκι, σε βαθμό που δεν πληρώνει στο στοίχημα, αλλά αμφότεροι έχουν υπολογίσει δίχως τις ζηλοφθονίες του άγαρμπης συμπεριφοράς σερίφη - πρώην συζύγου, που κάποια στιγμή θα σκάσουν μύτη, ώστε να τους χαλάσουν τα πλάνα. Για να πω την αμαρτία μου, δίχως να θέλω να σποιλάρω καταστάσεις, από το The Lucky One περίμενα και κάτι παραπάνω από τα πάντα όλα που αποκάλυπτε το τρέιλερ. Έσφαλα καθώς φαίνεται, αφού το rom dram επ ουδενί προχωρά παρά ελάχιστα μόνο βηματάκια πέρα από όσα δείχνει το προωθητικό του πρόμο. Το αν όλα όσα προσφέρει μέχρι εκείνη την ώρα τα προσφέρει σωστά, αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα.

Για πες: Ποτέ μου δεν πίστεψα πως ο Σολίστας υπήρξε μια ταινία του Scott Hicks, αντίθετα πάντα πίστευα πως το Shine είναι ένα φιλμ που αποδίδει το ερμηνευτικό μεγαλείο του Geoffrey Rush. Συνεπώς ποτέ μου δεν λόγισα τον Αυστραλοτραφή κινηματογραφιστή, ως σκηνοθέτη μεγάλου βεληνεκούς κι αυτή μου την εκτίμηση την επιβεβαιώνει κι εδώ, που η διεκπεραιωτική κι επίπεδη ματιά του, δεν βοηθά στην δημιουργία ενός αξέχαστου λαβ στόρι. Άσχετα αν ο (με μερικά κιλάκια παραπάνω) ζεν πρεμιέ Zac Efron - που κατόπιν του smash hit 17 Again δεν του βγαίνει τίποτα σωστό, ελπίζει πάντως για ανάταση στον θόρυβο που έχει ξεσηκώσει το The Paperboy - και η σχεδόν πρωτάρα σε φιλμικό ρόλο Taylor Schilling, που JessicaLangίζει επικίνδυνα, κάνουν ότι περνά από το χέρι τους μπας και πείσουν τον θεατή για το ερωτικό τους ταίριασμα. Χμ! Το φτερούγισμα στην πλατεία άντε και το περάσανε. Το αναφιλητό, όμως - που είναι και το κύριο επίτευγμα του μελό - ακόμη αναζητείται...






Στις δικές μας αίθουσες? Στις 21 Ιουνίου 2012 από την Village

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

me to parelthon kai mono toy Nicholas Sparks einai eparkes gia na thelw na paw trexontas na to dw! Tha armatothoume xartomantila kai to savvatovrado ennoeitai oti tha parw ta koritsia mou na to dw.

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική