Πρόσωπα στο Πλήθος

του Julien Magnat. Με τους Milla Jovovich, Julian McMahon, Marianne Faithfull


Prosopagnosia?
του zerVo
Μα που πηγαίνει και μπλέκει διαρκώς αυτό το κορίτσι? Όλο κάτι περίεργες παθήσεις την περιτριγυρίζουν στους ρόλους της ή όλο εξωγήινες δυνάμεις ζηλεύουν την ομορφάδα της και επιθυμούν να την απαγάγουν στα μέρη τους. Για να της δίνουμε και ένα δίκιο της Ουκρανής, πρωταγωνιστικά όλο και κάτι καινούργιο εμφανίζει κάθε τρεις και λίγο, απλώς αυτό δεν είναι τέτοιου επιπέδου, ώστε να εκλάβουμε την Jovovich ως ερμηνεύτρια της προκοπής. Πόσο μάλλον όταν αυτοί οι ρόλοι χάνουν και την ευκαιρία να προβληθούν στις αίθουσες, τρέχοντας ολοταχώς για το DVD, όπως συνέβη επί του παρόντος στο Faces In The Crowd.

Όμορφη - μα και γεροντοκόρη ακόμη - νηπιαγωγός, μετά την επίθεση που δέχτηκε επιστρέφοντας σπίτι της από κατά καταζητούμενο συρροήν βιαστή και δολοφόνο, πάσχει από μιας σπάνιας υφής νευρολογική πάθηση, κατά την οποία δεν δύναται να αναγνωρίσει τα πρόσωπα, έστω και των πιο προσφιλών της ατόμων. Με τον φονιά να την απειλεί, φοβούμενος μην τυχόν και τον αποκαλύψει στις αστυνομικές αρχές, η Άννα πρέπει να βάλει σε μια τάξη τις μπερδεμένες σκέψεις της, που κυριολεκτικά έχουν διαλύσει τον ήρεμο τρόπο ζωή της.

Προσωπαγνωσία λέγεται το άγνωστο στον πολύ κόσμο φαινόμενο, που αποτελεί τον σπινθήρα εξέλιξης της ίντριγκας, στο τυποποιημένο θριλεράκι του Julien Magnat. Βεβαίως η υφή της πάθησης, παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην μελέτη της, καθώς ο σκηνοθέτης προσεκτικά εναλλάσσει φάτσες στον περίγυρο της γυναίκας, για να την μπερδέψει ακόμη περισσότερο, εκμηδενίζοντας κάθε ελπίδα επαναφοράς της στην προηγούμενη πραγματικότητα, αλλά και εντοπισμού του ανθρώπου που ευθύνεται για την κατάσταση της. Η ανάπτυξη, στο δεύτερο μισό του φιλμ, ενός απρόσμενου ειδυλλίου, θα μετατρέψει τόσο την λογική της προς το θετικότερο, αλλά θα αλλάξει κατά κάποιο τρόπο και το βαρύ κλίμα του στόρι στο πιο ρομαντικό, ώστε να γίνει αρεστό και στα θηλυκά μάτια που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν αγκαλίτσες και φιλάκια.

Για πες: Βαδίζοντας ολοταχώς προς τα σαράντα της η Milla επ ουδενί δεν χάνει στο ελάχιστο, μέρος της φυσικής της ομορφιάς που την διακρίνει, ταυτόχρονα όμως μετά από είκοσι και βάλε ταινίες, δεν έχει προσθέσει στην έκφραση της, το παραμικρό που θα με έπειθε στο να την αποκαλέσω ηθοποιό. Για τέτοιου επιπέδου β' εθνικής κατηγορίας περιπέτειες η καλλονή μοιάζει αξιόλογη επιλογή πάντως, ίσως όχι όμως και ο παρτενέρ της Julian McMahon, που πρέπει να χάσει μερικά από τα είκοσι plus κιλά που έχει βάλει, προκειμένου να θυμίσει ξανά τον γοητευτικό χειρουργό του Nip / Tuck...






Στις δικές μας αίθουσες, ποτέ, straight to Video

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική