Ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για να κόψει πρώτο την κούρσα του Χρυσού Φοίνικα, εμφανίζεται το θρίλερ της Lynne Ramsay, We Need To Talk About Kevin, μετά την πρώτη επίσημη προβολή του στην κρουαζέτ. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για μια συγκλονιστική δημιουργία, που επεξεργάζεται ένα θέμα ταμπού, που πολλοί θα ήθελαν να το συζητήσουν, μα το προσπερνούν ελπίζοντας πως ποτέ ένα τέτοιο μοιραίο συμβάν δεν θα κτυπούσε την πόρτα τους. Ένα από τα πιο όμορφα ψυχολογικά fake-out, που ο κινηματογράφος έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζει το Ohnotheydidnt, ενώ ο Movieline κρατά μια πιο μετριοπαθή στάση, εκτιμώντας πως η ταινία δεν πετυχαίνει ολοκληρωτικά τον σκοπό της. Προσπερνώντας την εμφανή ειρωνεία του τίτλου, το φιλμ αφηγείται την καθημερινότητα της Εύας, μιας μεσήλικης γυναίκας, που η μοίρα την όρισε να είναι η μητέρα του έφηβου, που κτηνωδώς σκόρπισε τον θάνατο στους διαδρόμους του σχολείου του. Μια τραγωδία που εκείνη επιλέγει να την βιώσει σαν έναν αφόρητο εφιάλτη, που πιθανόν το πρωί θα αποτελεί παρελθόν, γι αυτό κι επιλέγει να ζήσει στο ίδιο μέρος που ζούσε τόσα χρόνια, ακόμη κι αν έχει να αντιμετωπίσει την μήνη των συμπολιτών της, ως εκείνη που μεγάλωσε τον φονικό σπόρο. "Είναι μια γυναίκα που δεν νιώθει πως ο γιος της έχει διαπράξει όλους αυτούς τους φόνους. Είναι μια υπό κατάρρευση ψυχή, που πιστεύει πως η ίδια τους φόνευσε δια του αντιπροσώπου της, λέει η σκηνοθέτης για την ηρωίδα της. Ήθελα πολύ να κάνω μια ταινία ψυχολογικού τρόμου κι όχι μια προέκταση από την γονική σκοπιά, όσων αιματηρών συνέβησαν για παράδειγμα, πριν μια δεκαετία στο Κολουμπάιν. Ούτε όμως και για να λειτουργήσω διδακτικά στο τι πρέπει να πράξει ο κάθε γονιός, μεγαλώνοντας το παιδί του. Πρέπει πάντως οι μοντέρνοι γονιοί, να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί με τις οντότητες που έφεραν στον κόσμο, είναι υποχρέωση τους."



Photo: Getty Images Europe / zimbio.com

Η τιμημένη με όσκαρ υποστηρικτικής ερμηνείας για τον Michael Clayton, Tilda Swinton, δίνει ένα ακόμη ρεσιτάλ υποκριτικής, υποδυόμενη την σπαρακτική μάνα, που είδε τις φιλοδοξίες καριέρας να διαλύονται μετά την γέννηση του γιου της και τώρα, μετά τις αποτρόπαιες πράξεις του, αισθάνεται πως μπήκε ταφόπλακα και στα όποια όνειρα της: "Η μοναξιά που νιώθει μια μητέρα μέσης ηλικίας, είναι πολύ σκληρή μερικές φορές, είναι βίαιο συναίσθημα και ενίοτε αιματηρό. Όταν τονίζεται και από την ιδέα πως έχει φέρει στον κόσμο ένα τέρας, ο συνδυασμός γίνεται τρομακτικός. Το φιλμ είναι ένα ταξίδι μελέτης της ψυχοσύνθεσης μιας τέτοιας γυναίκας, που νιώθει την αληθινή κατάρρευση των οικογενειακών αξιών" υποστηρίζει η έμπειρη ηθοποιός. Την ίδια στιγμή που ο πάντοτε έξοχος ρολίστας John C. Reilly, που κρατά τον ρόλο του συζύγου της Εύας, δίνει την δική του διάσταση γύρω από την πατρική αντίδραση: "Είναι δείγμα τυπικό ενός γονιού, που βιώνει την περιφρόνηση από τον γιο του, που μειώνεται από τον μικρό, αλλά η αγάπη του για εκείνον, η αδυναμία που του τρέφει βγαίνει στην κορυφή και του δένει τα χέρια. Το μόνο που ζητά πλέον είναι να διατηρεί την ισορροπία στην φαμίλια του και να βεβαιώνεται πως όλα βαίνουν καλώς. Λάθος του, με τραγικές συνέπειες..."

Η ταινία We Need To Talk About Kevin αυτή την στιγμή δεν έχει πάρει διανομή στην Αμερική, ώστε να είναι γνωστή η ημερομηνία της πρώτης της προβολής.

zerVo


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική