Για το ποιος είναι ο μοναδικός σκηνοθέτης, που εδώ και 25 χρόνια διατηρεί το επίπεδο των περιπετειών δράσης που υπογράφει, τόσο ψηλά ώστε να ικανοποιεί το κοινό του, το έχω επαναλάβει πολλές φορές στο παρελθόν και θα το υποστηρίξω ακόμη μία. Ο Tony Scott, από την εποχή του Top Gun μέχρι σήμερα, σε μια δημιουργική διαδρομή που περιείχε από Crimson Tide μέχρι True Romance, Enemy Of The State, Spy Game, Days Of Thunder, ακόμη και το υποτιμημένο Domino, σπάνια εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών, απλά κάποιες φιλόδοξες εμπνεύσεις, όπως το Deja Vu φερειπείν, δεν του βγήκαν στην πορεία. Κατόπιν του ριμέικ The Taking Of Pelham 123, ο Βρετανός επιστρέφει με ένα ακόμη καταιγιστικό θρίλερ, που εκτυλίσσεται πάνω σε βαγόνια, αυτή την φορά όμως όχι του μετρό μα μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας, που μεταφέρει εύφλεκτα τοξικά και κινείται ανεξέλεγκτη, με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Η Πραγματική Ιστορία: Το Unstoppable βασίζεται στην συγκλονιστική υπόθεση του συρμού SD 40 #8888 (εξού και το όνομα Crazy Eight) που το 2001 διάνυσε δίχως μηχανοδηγό, περίπου 100 χιλιόμετρα για δύο ώρες πάνω στις γραμμές που διασχίζουν την πολιτεία του Οχάιο. Με τα φρένα εκτός λειτουργίας, οι υπεύθυνοι έδωσαν την λύση της παράλληλης πορείας άλλης αμαξοστοιχίας, που φρέναρε ταυτόχρονα με την αδέσποτη, έτσι ώστε ριψοκίνδυνος υπάλληλος της εταιρίας να πηδήξει πάνω της και να την δαμάσει.



Ο Εχθρός: Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, ο εχθρός στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι κάποιος παρανοϊκός δολοφόνος ή εγκληματίας, αλλά ένα τρένο, που ακολουθεί φρενήρη πορεία και πρόκειται στο διάβα του να περάσει από πόλεις που κατοικούν ανυποψίαστοι πολίτες. Ο οργανισμός σιδηροδρόμων θα αναθέσει την αποστολή σε έναν βετεράνο μηχανικό, ο οποίος θα επιλέξει για συνεργό του - προς χάρη της δραματουργίας - έναν νεαρό μα με ισχυρό φρόνημα μηχανοδηγό, που διανύει την πρώτη του μέρα στην υπηρεσία. Η αγωνία θα κορυφωθεί όταν ο συρμός, θα αναπτύξει ταχύτητα τέτοια, ικανή να τον εκτροχιάσει στην πρώτη επικίνδυνη στροφή, με συνέπεια τα δηλητηριώδη χημικά να χυθούν δίπλα σε κατοικημένες περιοχές.



Η Διαδρομή: Όντας μια ταινία του Tony Scott, θα ήταν δύσκολο, έναν από τους βασικότερους ρόλους να μην τον παίζουν τα μελετημένα ειδικά εφέ. Μαθημένος στα δύσκολα όμως ο δημιουργός, επέλεξε να στήσει μια ολόκληρη σιδηροδρομική γραμμή, που πάνω της θα κινούταν ένα τρένο σε όσο το δυνατόν κοντινότερη κλίμακα του πραγματικού, που άγγιζε σε μήκος τι μισό μίλι! Από κοντά και ο παραγωγός Μίδας Βruckheimer, που συνήθως δεν χαλά τέτοια χατίρια και νάσου μια πλήρης αμαξοστοιχία πανέτοιμη να αποδώσει ρεαλιστικότερα την υπόθεση. Λογικό είναι ο προϋπολογισμός να εκτοξευτεί στα ύψη, κοντά στα 100 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που η διανομέας Fox καλείται να φέρει στα ταμεία πολλαπλάσιο, από τις 11 του Νοέμβρη, όταν το Unstoppable θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις αίθουσες.



Οι Ήρωες: Με χιλιάδες ζωές να κινδυνεύουν, κάποιοι θα έπρεπε με ρίσκο την ακεραιότητα τους, να αναλάβουν το σταμάτημα της φονικής βολίδας. Κλήρος που έπεσε στον βετεράνο τεχνικό Φρανκ Μπαρνς και τον νέο στην δουλειά Γουίλ Κόλσον, που δίχως να γνωρίζονται καλά καλά, καλούνται να συνεργαστούν, σε ένα επίπεδο που ποτέ δεν θα φαντάζονταν. Στην δραματοποιημένη αυτή απόδοση της ιστορίας, ο βραβευμένος με Όσκαρ Denzel Washington και στενότερος συνεργάτης εδώ και χρόνια του Scott, παρέα με τον Chris Pine, που η φήμη του εκτοξεύτηκε παίζοντας τον Κάπτεν Κερκ στο αξιόλογο restart του Star Trek, μοιράζονται τους βασικούς ρόλους. Έχοντας ταυτόχρονα την υποστήριξη της όμορφης Rosario Dawson, που από το μπουθ του κέντρου ελέγχου, τους δίνει τις κατάλληλες πληροφορίες για το πως πρέπει να κινηθούν.



Το Unstoppable θα προβάλλεται στις δικές μας αίθουσες, από τις 11 Νοεμβρίου 2010 με τον τίτλο Ασταμάτητο, σε διανομή της Odeon.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική