Σε αυτή τη ζωή, τίποτα πια δεν θα είναι καλό? Και να που στο βάθος του τούνελ, διαφαίνεται μια αμυδρή ελπίδα, που είναι πιθανό να κρατήσει την καριέρα της Nicole Kidman ζωντανή. Η Αυστραλέζα, κατόπιν σωρείας μέτριων επιλογών, από την στιγμή που απέσπασε την ανωτέρα των τιμών, για το The Hours, είδε την εξέλιξη της να έχει πάρει όχι απλά την κατιούσα, αλλά την κατρακύλα, βαδίζοντας από την μια τρανταχτή αποτυχία στην άλλη. Το Rabbit Hole, που από ότι δείχνει το τρέιλερ, είναι ένα θέμα ικανό να ξεδιπλώσει μετά από καιρό το υπαρκτό της ταλέντο, μοιάζει σαν περίπτωση - σωσίβιο για την κοκκινομάλλα σταρ. Η ευτυχισμένη ζωή μια τριμελούς οικογένειας, καταστρέφεται όταν ο μικρός γιος του ζευγαριού χάνει την ζωή του, σε ατύχημα. Με αυτή την θεματική βάση, που στηρίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του David Lindsay - Abaire, ο John Cameron Mitchell παρουσιάζει την τρίτη του ταινία, μετά τον ανατρεπτικό Hedwig και το ανατρεπτικότερο Shortbus, καταφέρνοντας να αποσπάσει το χειροκρότημα του κοινού, που παρακολούθησε την επίσημη πρώτη της στο Τορόντο. Οι πιο αισιόδοξοι μάλιστα, έκαναν λόγο και για δεδομένη παρουσία των δύο βασικών πρωταγωνιστών, στις επερχόμενες οσκαρικές πεντάδες, στοιχείο που για την Kidman τουλάχιστον - που κακά τα ψέματα, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπιζόταν ως ex-actress - εμφανίζει μια κάποια έκπληξη.


Και λιγότερο ίσως για τον υποτιμημένο Aaron Eckhart, που έχει δοκιμαστεί σε αρκετά διαφορετικά είδη στην πορεία του και ουδέποτε απογοήτευσε το κοινό. Μαζί με το σπαρακτικό ζευγάρι επί της οθόνης, συνυπάρχει η σπουδαία καρατερίστα Dianne Wiest, ενώ το καστ ολοκληρώνουν οι Sandra Oh, ο John Tenney και η Αmy Blanchard. Η Lionsgate που έσπευσε να αγοράσει τα δικαιώματα της ταινίας στο καναδέζικο φιλμικό ραντεβού, θα την κυκλοφορήσει επίσημα στο αμερικάνικο κοινό στις 17 του ερχόμενου Δεκέμβρη.

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 10 Φεβρουαρίου 2011 με τον τίτλο Απώλεια

2 σχόλια:

Alex είπε...

Πολύ καλό το Rabbit Hole. Θεωρώ ότι είναι η μεγάλη επιστροφή της Nicole Kidman. Εξαιρετική ερμηνεία. http://www.facebook.com/pages/Rabbit-Hole-movie/122989314437698

Έφη είπε...

Πολύ συγκινητική ταινία, αν και κάπως ..βαριά λόγω θέματος. Η Nicole Kidman ήταν αρκτετά καλή (ίσως η καλύτερη ερμηνεία της μετά το The Hours), αλλά ο Eckhart μου άρεσε περισσότερο. Της βάζω 9 στα 10.

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική