Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο, από έναν άντρα, που δεν έχει τίποτα να χάσει... Ακόμη κι αν δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, κάθε καινούργια ταινία, που του σχήματος της ηγείται ο Russell Crowe, αποτελεί σημαντική είδηση. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που η διανομή της - εν προκειμένω η Lionsgate - να μην διστάζει να την ρίχνει στην μάχη ενάντια σε ένα δεδομένο φαβορί όπως το καινούργιο επεισόδιο του Χάρι Πόττερ, όπως θα συμβεί στην περίπτωση του The Next Three Days, που την ημέρα της κυκλοφορίας του θα βρει απέναντι του τους Deathly Hallows. Σε αυτό το ρίσκο πάντως ο Αυστραλός δεν θα είναι μονάχος του, αφού θα έχει την πλήρη στήριξη και βοήθεια του βραβευμένου Paul Haggis, που υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία του μοντέρνου θρίλερ αγωνίας, που αποτελεί ριμέικ του φιλμ Pour Elle, που το 2008 έσπασε όλα τα κοντέρ του σασπένς στην πατρίδα του την Γαλλία. Αστικό παντρεμένο ζευγάρι, ζει την απόλυτη ευτυχία μέχρι την στιγμή που την ευτυχία τους θα αμαυρώσει η σύλληψη της γυναίκας, με την βαριά κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Εκείνος δεν θα διστάσει στιγμή να υποστηρίζει την αθωότητα της αγαπημένης του, μια κατάσταση που σύντομα θα τον οδηγήσει στην παράνοια και τις ακραίες αποφάσεις. Μήπως όμως όσο περνά ο καιρός, όλο και περισσότερα σύννεφα κάνουν την εμφάνιση της πάνω από το όχι και τόσο αθώο παρελθόν της? Το προωθητικό τρέιλερ, φαντάζει το λιγότερο καθηλωτικό, από τις περιπτώσεις δηλαδή που σε προκαλούν να δεις το The Next Three Days εδώ και τώρα. Πιθανότατα θα αποτελούσε και την δική μου επιλογή αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε αυτό και στο νέο τεύχος του μαθητευόμενου μάγου, αν καλά και σώνει είχα στην τσέπη μου αντίτιμο για μόνο μια ταινία...

Και όχι τόσο για τον Crowe, αλλά κυρίως διότι το πρωτότυπο μου είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις, αν και δεν είναι λίγες οι φορές που ένα ικανό ευρωπαϊκό θέμα, διαβαίνοντας τον Ατλαντικό χάνει μεγάλο μέρος της αξίας του. Στην νέα βερσιόν που έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου στο Πίτσμπεργκ δίπλα στον Gladiator συνυπάρχουν η κούκλα Elizabeth Banks, η γοητευτική Olivia Wilde και οι Ιρλανδέζοι Brian Dennehy και Liam Neeson, που η παρουσία τους ανεβάζει ένα σκαλί παραπάνω το επίπεδο οποιασδήποτε παραγωγής.

Στις δικές μας αίθουσες? Στις 9 Δεκεμβρίου 2010, με τον τίτλο Οι Επόμενες Τρεις Ημέρες

1 σχόλια:

Spyros είπε...

Πρέπει να τα σπάει! Ειδικά η σκηνή στο τέλος, με την τύπισσα που κρέμεται από το αυτοκίνητο στο δρόμο και έρχεται το φορτηγό, είναι όλα τα λεφτά! Ο Russell Crowe απλά respect!

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική