Γνωρίστε τις ιστορίες, που συνδέουν τον κόσμο τους, με τον δικό μας... Δεν έχουν κλείσει ακόμη δύο χρόνια από την ημέρα που η Disneynature, ως συμπαραγωγός συστήθηκε στο κοινό, παρουσιάζοντας τον εξαιρετικό ντοκιμαντέρ Earth και σήμερα επιστρέφει με το δεύτερο πόνημα, που έχει τον τίτλο Oceans. Ένα ταξίδι στους καταγάλανους ωκεανούς για να γνωρίσουμε από κοντύτερα τις ιδιαιτερότητες και τα μυστικά που κρύβουν. Ένα τριετές ταξίδι, σε 50 σημεία του πλανήτη, που εμφάνισε τεράστιες δυσκολίες στην κινηματογράφηση των θαλάσσιων μορφών ζωής και που κόστισε περισσότερα από 80 εκατομμύρια δολάρια. Το θέμα εστιάζει περισσότερο, στο πόσο ο ανθρώπινος παράγοντας έχει εισβάλλει με αρνητικό τρόπο στον ειρηνικό κόσμο των θαλάσσιων πλασμάτων, οδηγώντας πολλές φορές μέχρι και στον αφανισμό αρκετών ειδών εξ αυτών. Η πρεμιέρα του φιλμ στην Αμερική θα γίνει, σημειολογικά, την Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου.


Εγγύηση για την ποιότητα των υψηλής τεχνολογικά ποιότητας πλάνων, αποτελεί η παρουσία του βετεράνου σκηνοθέτη και ευαισθητοποιημένου γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα Jacques Perrin, στην γενική καθοδήγηση, που το δικό του Ταξίδι του Αυτοκράτορα το 2003 είχε συγκινήσει το διεθνές κοινό. Ο ίδιος όπως συνηθίζει κρατά και τον ρόλο του αφηγητή, ενώ στην αγγλόφωνη εκδοχή του Oceans, τον ρόλο αυτό κατέχει ο Pierce Brosnan.
Στις δικές μας αίθουσες από τις 15 Απριλίου 2010, με τον τίτλο Ωκεανοί
Η ταινία Oceans θα προβληθεί στα πλαίσια 11ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 στις 21.45 στο Αττικόν παρουσία του δημιουργού της Jacques Perrin.


Forward \\\ Review - Oceans

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική