Βρε καλώς τα ομορφόπαιδα... Έφηβος, με άχαρη κορμοστασιά, αμέτρητα στίγματα ακμής και όχι ιδιαίτερα δημοφιλής στο σχολείο του, βρίσκεται σε προβληματισμό, όταν ομορφούλα από την τάξη του, θα του δείξει πως τρέφει κάτι παραπάνω από φιλία για το πρόσωπο του. Τις απαντήσεις στο χιλιοειπωμένο νεανικό ερώτημα "και τώρα τι κάνουν?", δίνει η ευχάριστου χαρακτήρα ταινία Les Beaux Gosses, που υπήρξε μια από τις εκπλήξεις της πρόσφατης γαλλικής παραγωγής, τόσο εμπορικά, όσο και καλλιτεχνικά, αφού πέρα από το ένα εκατομμύριο εισιτήρια που έκοψε τις πρώτες εβδομάδες προβολής του στην χώρα του, απέσπασε και το βραβείο Cesar καλύτερου σκηνοθετικού ντεμπούτου. Τίτλο που κέρδισε με το σπαθί του ο Παριζιάνος κομίστας Riad Sattouf, προσεγγίζοντας το θέμα, που απασχολεί αμέτρητους συνομηλίκους, του βασικού του ήρωα, με ευαισθησία και χιούμορ. Το ρυθμικότατο τρέιλερ με την υπέροχη μουσική επένδυση από την ταινία, είναι απόλυτα διαφωτιστικό για το περιεχόμενο της ευρωπαικής εκδοχής του Superbad και του American Pie. Ελπίζω μόνο να μην πέφτει στην παγίδα της αμερικάνικης χοντροκοπιάς...


Πιτσιρικάδες και εν γένει και άγνωστοι στο ευρύ κοινό οι βασικοί πρωταγωνιστές του φιλμ, Vincent Lacoste και Anthony Sonigo, που περιστοιχίζονται από πλειάδα γνώριμων αστέρων, όπως η Emmanulle Devos, ως σούπερ σέξι καθηγήτρια, που ξυπνά τις ερωτικές αισθήσεις των μαθητών, η Noemi Lvovski, ως η μητέρα του ανήσυχου νεανία, η Irene Jacob και η Valeria Golino.
Στις δικές μας αίθουσες, την Άνοιξη, με τον τίτλο Ta Ομορφόπαιδα
Η ταινία Les Beaux Gosses θα προβληθεί στα πλαίσια 11ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, την Κυριακή 18 Απριλίου 2010 στις 20.00 στο Αττικόν παρουσία του δημιουργού της Riad Sattouf.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική