Τα σκάνδαλα περνούν, ο θρύλος παραμένει! Και τι θρύλος! Τραγουδιστής, ποιητής, συνθέτης, τροβαδούρος, ηθοποιός, δημιουργός, ο Σερζ Γκενσμπούρ, έγραψε την δική του ολόχρυση σελίδα στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Γαλλίας. Την ημέρα του θανάτου του το 1991, ο τότε Πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Μιτεράν τον ονόμασε Μποντλέρ της εποχής του. Η ζωή του πολυτάραχη και το γεμάτο σενάριο της ικανό να γεμίσει πολλές κινηματογραφικές του βιογραφίες. Χρονικά η πρώτη που θα κάνει αναδρομή στην καριέρα και στην πολυτάραχη ζωή του, στηρίζεται θεματικά στο κόμικ του βίου του τραγουδοποιού, όπως το κατέγραψε σεναριακά και σκηνοθετικά ο Joann Sfar, ένα από τα πλέον ταλαντούχα ονόματα της νέας Γαλλικής σκηνής. Ένα biopic που έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα που ξεκίνησε με την ιστορία της Εντίθ Πιαφ και ακολούθησαν εκείνη του εγκληματία Μερίν και της κοσμικής Σανέλ, με πολύ μεγάλη αποδοχή από το κοινό.

Ρίχνοντας μια ματιά στις φωτογραφίες και στο τρέιλερ του Gainsbourg (VieHeroique) δεν μπορώ να μην σταθώ στην εκπληκτική ομοιότητα του πρωταγωνιστή Eric Elmosnino, με την προσωπικότητα που καλείται να υποδυθεί. Τέτοιο ταίριασμα σε βιογραφικό φιλμ τα τελευταία χρόνια δεν πρέπει να έχει επιτευχθεί. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν ο 56χρονος ερμηνευτής αποδίδει με τον ίδιο ρεαλισμό και τον ρόλο του. Δίπλα του η πρόωρα χαμένη Αγγλίδα Lucy Gordon, που έδωσε η ίδια τέλος στη ζωή της τον περασμένο Μάιο και η σεξοβόμβα Laetitia Casta, ζωντανεύουν τους δύο μεγάλους έρωτες της ζωής του Γκενσμπούρ, την Τζέιν Μπίρκιν και την Μπριζίτ Μπαρντό αντίστοιχα.
Στις δικές μας αίθουσες από τις 22 Απριλίου 2010, με τον τίτλο Μια ηρωική Ζωή
Η ταινία Gainsbourg (Vie Heroique) είναι εκείνη που τιμητικά θα ανοίξει την αυλαία των εκδηλώσεων του 11ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, την Πέμπτη 15 Απριλίου στις 8μισι στο Αττικόν (είσοδος μόνο με προσκλήσεις).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική