Ραντεβού για Παντρεμένους

του Shawn Levy. Με τους Tina Fey, Steve Carell, Mark Wahlberg, James Franco

(Stama)Tina για φίλημα!
του zerVo
Να τι θα πει, το ταλέντο κάνει την διαφορά. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την πρεμιέρα του The Bounty Hunter, όπου ζευγάρι αντιμετωπίζει με διασκεδαστικό τρόπο τις αναποδιές. Κλισέ το θέμα, αλλά η ερμηνευτική ανυπαρξία των πρωταγωνιστών του, το έριξε ακόμη πιο βαθιά στα Τάρταρα. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στην περίπτωση του Date Night, ενός αναλόγου ύφους και διάθεσης θέμα δηλαδή, που η ποιότητα του starring ντουέτου, του αποδίδει πολύ περισσότερο χειροκρότημα από όσο δικαιούται. Σε τέτοιο βαθμό, που την στιγμή της πτώσης των τίτλων του φινάλε, ένιωσα τον αυθορμητισμό τους, να μου λείπει ήδη, λαχταρώντας να τους απολαύσω για λιγάκι ακόμη παρέα επί της οθόνης. Πίστεψε με, τέτοια χημεία, στην απόδοση των Married With Children, είχα πολλά χρόνια να δω.


Αντρόγυνο από το Τζέρσι, σπάει την μονοτονία των Κυριακάτικων εξόδων στο εστιατόριο της γειτονιάς, για να ζήσει μια ξεχωριστή νύχτα στο κοσμοπολίτικο ρεστοράν του Σερζ στο Μανχάταν. Για να γλυτώσουν την αναμονή για ένα ελεύθερο τραπέζι, θα πάρουν την θέση κάποιων που δεν εμφανίστηκαν, πιστεύοντας πως δεν θα το αντιληφθεί κανείς. Κι εκεί που η βραδιά εξελίσσεται υπέροχα, ανάμεσα σε έξοχο - πλην πανάκριβο - φαγητό, καλό κρασί και διάσημους συνδαιτυμόνες, θα σκάσει η βόμβα: Λάθος ζευγαριού το κουστούμι ρίσκαραν να φορέσουν. Κι έτσι ξεκινά μια τρελή καταδίωξη, από τα ημιφωτισμένα σοκάκια του Μεγάλου Μήλου, στην πολύβουη Times Square και από το σκοτεινό Σέντραλ Παρκ στα πολυτελή penthouses της Πέμπτης Λεωφόρου, με θήραμα δύο χαμηλότατων τόνων αστούς, που ή καθημερινότητα τους έχει παρασύρει σε μια τυπική και δίχως εκπλήξεις ζωή. Όταν καλοί και κακοί μπάτσοι, μαφιόζοι, απατεώνες και εγκληματίες βρεθούν στο κατόπι τους, θα νιώσουν πως οι επόμενες ώρες τους, θα τους μείνουν κυριολεκτικά αξέχαστες.

Κόντρα στις μοντέρνες συνήθειες, που σπάνια κάνουν λόγο για ταινία που χρονικά δεν αγγίζει το δίωρο, το Date Night, που υπογράφει ο άξιος εμπορικός κωμωδιογράφος Shawn Levy, με μια διάρκεια που οριακά ξεπερνά τα ογδόντα λεπτά, ξετυλίγει την θεματική της με τόσο συμπαγή τρόπο, που είναι αδύνατον να γυρίσεις και να κοιτάξεις βαριεστημένα το ρολόι σου. Μην φανταστείς τίποτα εξωφρενικά πρωτότυπο ή διαφορετικό, που δεν έχεις ξαναδεί στο παρελθόν. Κυνηγητά με αυτοκίνητα, ελικόπτερα, πυροβολισμοί και στην μέση δύο ανυποψίαστοι ερωτευμένοι. Απλά εδώ, με οδηγό το κέφι και την λογική του να περάσουμε καλά, την στιγμή που το σενάριο πηγαίνει να κάνει κοιλιά, να σου και εμφανίζεται ένας καινούργιος γκεστ σταρ, για να ανανεώσει το ενδιαφέρον. Και δεν είναι λίγο για οποιουδήποτε μεγέθους παραγωγή, στους δεύτερους ρόλους να υπάρχουν τα ονόματα του James Franco και της Mila Kunis (το απίθανο ντουέτο μικροκακοποιών, φανατικών οπαδών της...Jean Tripplehorn), του William Fichtner (ο σαθρός εισαγγελέας), του Ray Liotta (ο στυγνός βασιλιάς της μαφίας) και βεβαίως του Mark Wahlberg, που άνετα κερδίζει τα γυναικεία βλέμματα, κυκλοφορώντας διαρκώς ημίγυμνος...

Για πες: Μια εξαιρετική συνοδεία, που καταφέρνει να αναδείξει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την κωμική ποιότητα του πρωταγωνιστικού διδύμου, του αστείρευτου Steve Carell και της μοναδικής Tina Fay, που υποδύονται το αγαπημένο, ακόμη και μετά από πολλά χρόνια γάμου ζευγάρι. Κι αν για τον Κύριο 40 Years Old Virgin, υπήρχε μια θετική άποψη για την αξία του, για το ελληνάκι από την Πενσιλβανία, με την τεράστια αποδοχή από το αμερικάνικο τηλεοπτικό κοινό, το Date Night, αποτελεί τον βατήρα της εκτόξευσης της και στα κινηματογραφικά δρώμενα. Η (Stama)Tina, εδώ παίζει τα πάντα, από την συνεσταλμένη νοικοκυρά, την βαριεστημένη πωλήτρια, την δυναμική actionwoman, μέχρι και την σέξι στριπτιζέζ στο φινάλε, αναδεικνύοντας το εύρος των ικανοτήτων της, την ικανότητα της στην κωμωδία και φυσικά το σθένος να τσαλακώσει την ομορφιά της, για να αποδώσει ακόμη καλύτερα τον ρόλο. Επειδή προβλέπω πως η συνύπαρξη των δύο χαρισματικών διασκεδαστών, επί της μεγάλης οθόνης, θα επαναληφθεί, πολύ θα ήθελα να γίνει με ένα σενάριο αντάξιο της αξίας τους. Γιατί καλό και όμορφων προθέσεων το στόρι του Ραντεβού για Παντρεμένους, δεν εκμεταλλεύεται όμως πλήρως τις δυνατότητες των σταρ του.




Στις δικές μας αίθουσες 6 Μαΐου, από την Odeon


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική