To μυαλό σου είναι ο τόπος του εγκλήματος! Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζαμε απολύτως τίποτα γύρω από την περίπτωση του Inception. Η μεγάλη επιστροφή του Christopher Nolan, μετά τον θρίαμβο του Dark Knight, που έχει οριοθετηθεί για τις 16 του επόμενου Ιούλη, μόλις ξεκίνησε την διαδρομή της στις αίθουσες, μέσω του μονόλεπτου teaser, που η Warner έριξε στην κυκλοφορία, στις προβολές του Inglourious Basterds. Είναι η ιστορία ενός επιτυχημένου επιχειρηματία, που βρίσκεται άδικα μπλεγμένος σε ένα σκάνδαλο, δίχως ο ίδιος να θυμάται πολλά πράγματα. Αναμφίβολα τα παιχνίδια της μνήμης, αποτελούν το φόρτε του αγαπημένου σκηνοθέτη του Memento, που αυτή την φορά ορίζει σαν φόντο της υπόθεσης, τα μοντέρνα προάστεια του Παρισιού, γεγονός που προσδίδει μια ιδιαίτερη γοητεία στο θέμα. Με αρωγό την μυστικιστική μουσική συνοδεία του οργάνου του Hans Zimmer και την κοφτή ματιά του πρωταγωνιστή του Leonardo DiCaprio (που συνοδεύεται επί σκηνής από μια παρέλαση αστέρων που συνθέτουν οι Cotillard, Murphy, Page, Gordon-Levitt, Watanabe, Hardy και Michael Caine) το τρέιλερ, δίχως να αποκαλύπτει πολλά, αφήνει αμέτρητες υποσχέσεις για μια ακόμη σπουδαία στιγμή του σαραντάχρονου Λονδρέζου δημιουργού, που μέχρι τώρα δεν έχει απογοητεύσει σε κανένα του βήμα.
Στις δικές μας αίθουσες στις 24 Αυγούστου 2010

Trailer 1


Τελικά η Warner έριξε στην κυκλοφορία το δεύτερο και πιο πλούσιο τρέιλερ του Inception, ανοίγοντας ακόμη πιο πολύ την όρεξη. Στέκομαι απλά στα λόγια της εισαγωγής του Di Caprio: "Ποιο είναι το πιο ανθεκτικό παράσιτο? Η ανθρώπινη ιδέα. Μια απλή ιδέα που θα βγει από το ανθρώπινο μυαλό, μπορεί να κτίσει ολόκληρες πόλεις. Μια ιδέα, μπορεί να μεταλλάξει όλο τον κόσμο και να ξαναγράψει τους κανόνες. Γι αυτό πρέπει να την κλέψω..."
Trailer 2

2 σχόλια:

John είπε...

Αν κρίνω από το trailer, το Inception πρέπει να τα σπάει! O Christopher Nolan είναι φοβερός σκηνοθέτης. Μου άρεσε πολύ το Batman: The Dark Knight. Καιρός ήταν να δούμε μια καλή sci-fi ταινία!

Nikos είπε...

Στο εξωτερικό το Inception σπάει ταμεία και έχει πάρει απίστευτες κριτικές (http://www.telegraph.co.uk/culture/film/filmreviews/7892057/Inception-review.html). Άντε να έρθει και εδώ, να δούμε επιτέλους μια καλή ταινία!

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική