Μισώ την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

της Nia Vardalos. Με τους Nia Vardalos, John Corbett

My Big Fat Greek Deja Vu
του zerVo
Ένα από τα δύο ισχύει. Ή η Antonia Eugenia τα έχει παίξει ή πάσχει από το σύνδρομο της επιβεβαίωσης που κτυπά κάθε κυρία που βρίσκεται στο κατώφλι της συμπλήρωσης μισού αιώνα ζωής. Πως να εξηγήσει κανείς δηλαδή, την σεναριακή της έμπνευση, να βάλει τον ομορφονιό που την τριγυρνά να της στείλει πακέτο - δωράκι, με ζευγάρι ψηλές κατακόκκινες σέξι μπότες σαμουά και με σημείωμα πως την οραματίζεται να τις φορά, με συνοδεία μονάχα του αρώματος της? Το καλό μας Ελληνάκι, με τους 47 Μάηδες κλεισμένους, καλώς ή κακώς, δεν διαθέτει την εμφανισιακή εμβέλεια περίπου συνομήλικων της όπως η Bullock ή η Diane Lane, για να παριστάνει την ανεξάρτητη Νεουρκέζα, που το μισό Big Apple πέφτει με αγωνία στον έρωτα της. Πόσο μάλλον να υποδύεται ρολάκια χαζοχαρούμενης παιδούλας, κακέκτυπα εκείνων που έκαναν κάποτε διάσημη την Meg Ryan...


Πέντε ραντεβού και τέρμα! Αυτός είναι ο ερωτικός μπούσουλας της Ζενεβίβ, μιας χαριτωμένης λουλουδούς, που θα βρει τον δάσκαλο της στο πρόσωπο, γοητευτικού γείτονα εκκολαπτόμενου εστιάτορα. Κι έτσι η Vardalos στήνει με πάσες τις ιδιότητες - σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός - ένα άνοστο ρομαντζάκι, που ούτε θέμα έχει, ούτε λογική. Η κεντρική ηρωίδα, παρακινούμενη και από την εμπορική πέραση της ημέρας για το μαγαζάκι της, είναι από τις τύπισσες που μετρά τις ημέρες αντίστροφα μέχρι να ξημερώσει η 14η του Φλεβάρη. Κι όμως η ίδια ακριβώς είναι εκείνη, που έχει θεσπίσει έναν σκληρό αντροφάγο κανόνα, με το κουτό πρόσχημα, της καταστροφικής σχέσης, μόλις αυτή πολυκαιρίσει. Και την διάθεση δηλαδή να έχεις να το παρακολουθήσεις, κάπου χάνεις αυγά και πασχάλια από την αντιφατική λογική. Άσε που αντί το φιλμάκι να ολοκληρωθεί πριν την συμπλήρωση μιας ώρας του, πλακώνουν στο δεύτερο μισό κάποιες οικογενειακές μελό ασυναρτησίες, για να φτάσει τσάτρα πάτρα χρονικά στο εννενηντάλεπτο.

Για πες: Άσε που το "κορίτσι", στην παρθενική του δημιουργική απόπειρα δείχνει σαφώς επηρεασμένο από τηλεοπτικά ρομαντικά sitcom, με συνέπεια το χαμηλού μπάτζετ I Hate Valentine's Day να μοιάζει, με τα παρενθετικά του γεφυράκια των πλάνων του Μανχάταν, προσαρμοσμένο αποκλειστικά για την μικρή οθόνη. Η Nia εντέλει δείχνει εγκλωβισμένη στην ανέλπιστη επιτυχία του Γάμου της, με συνέπεια να μην μπορεί να ξεπεράσει την φιγούρα της χαμογελαστής και ανοιχτόκαρδης μεγαλοκοπέλας που έχει τυποποιηθεί. Και που με την προσθήκη στο πλάι της του αλλοτινού αγαπημένου στο Greek Fat Wedding, John Corbett, για να δημιουργήσει συνθήκες deja vu, δείχνει πως δεν επιθυμεί και η ίδια να λησμονήσει την ταυτότητα της Toula Portokalos...




Στις αίθουσες 20 Αυγούστου από την Odeon


3 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Πολυ καλος. Συμφωνω 100% μαζι σου και δεν εχω να συμπληρωσω και τιποτα.

Απλα φανταζομαι τον καημενο Tom στο κρεβατι να προσπαθει να διαβασει το Script της επομενης ταινιας του, με την Nia διπλα να τον διακοπτει συνεχεια για να του πει για το δικος της script...Ακολουθει ο διαλογος:

-NIA:"Hey baby...what do you think about this line?"

-TOM: "OMG it's good,i like it,keep writing honey...Keep writing..."
και απο μεσα του...

-"YES KEEP WRITING THAT SHIT AS LONG AS YOUR MOUTH IS SHUT...DAMMIIIT I CAN'T FOCUS THIS WAY...I JUST CAN'T...!FUCK OOOOOOFF BITCH!!!!! "

LOL

zerVo είπε...

Σωστότατος! LOL

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική