16/6/09

News Issue.5

- Η Πρώτη Της Ιούς. Να που έκανε την εμφάνιση της και η πρώτη φωτογραφία της Ιούς, όπως εκείνη παρουσιάζεται στο πολυαναμενόμενο επικό Clash Of The Titans, με την μορφή της Gemma Atherton, που θυμόμαστε από το Quantum Of Solace. Είναι η φιγούρα της γυναίκας που καθοδηγεί πνευματικά τον ηρωικό Περσέα (Sam Worthington) στο ταξίδι του, ενάντια στον διαβολικό Χέιντς (Ralph Fiennes), τον αιμοσταγή θεό του Κάτω Κόσμου. Περιμένοντας και άλλα κλικ από το φιλμ του Louis Letterier, απλώς να υπενθυμίσω πως η πρεμιέρα του φιλμ, υπολογίζεται για τις 26 Μαρτίου, του ερχόμενου έτους.

- Cold Souls, όλες οι χαμένες ψυχές. Με την παρουσίαση ενός υπέροχου πόστερ, που εικαστικά παραπέμπει έντονα στο Being John Malkovich, ξεκίνησε η προωθητική καμπάνια της ταινίας Cold Souls, που σκηνοθετεί η Ουκρανή Sophie Barthes και που απέσπασε αντικρουόμενα σχόλια στο πρόσφατο Sundance, όπου και προβλήθηκε. Στο φιλμ πρωταγωνιστεί ο πάντοτε καλός Paul Giammatti, που υποδύεται τον εαυτό του (άρα οι ομοιότητες με την ταινία του Spike Jonze πολλαπλασιάζονται) και βλέπει πως έχει χάσει την ψυχή του, μα μια εταιρία αποκατάστασης ψυχών είναι πιθανό να την φέρει στην θέση της. Περισσότερα εντός ολίγου, που θα κάνει την εμφάνιση του και το τρέιλερ.

- Black Swan με Portman. Εντέλει οι φήμες πως στην επόμενη ταινία του ο DarrenAronofsky θα ασχοληθεί με την διασκευή του Robocop αποδείχτηκαν ψευδείς, μιας και ο αξιόλογος δημιουργός σχεδιάζει ένα μεταφυσικό θρίλερ, που εκτυλίσσεται στους χώρους μιας σχολής χορού της Νέας Υόρκης και θα φέρει τον τίτλο Black Swan. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της έμπειρης μπαλαλίνας, που πέφτει στην δίνη της διεκδίκησης ενός σημαντικού αριστείου χορού και διαρκώς μια παράξενη δύναμη την απομακρύνει από τον στόχο της, συναντάμε την Natalie Portman. Τα γυρίσματα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ξεκινούς στο τέλος του χρόνου.

- Άκυρο το Akira? Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το σχέδιο της μεταφοράς του κλασσικού anime Akira, σε ταινία με πραγματικούς χαρακτήρες μάλλον οδηγείται προς ναυάγιο. Παρότι η Warner μαζί με την εταιρία παραγωγής του Leonardo Di Caprio, Appian Way, είχαν συμφωνήσει στην συγγραφή του σεναρίου, εντούτοις κάποιες τροποποιήσεις του βασικού σχεδίου - όπως η τοποθέτηση της δράσης στο Νέο Μανχάταν, αντί του Νέου Τόκιο - γεγονός που βρίσκει κάθετα αντίθετους τους δημιουργούς του πρωτότυπου. Πάντως η περίπτωση του Akira θα έκρυβε πίσω της μεγάλο ρίσκο για την WB, αν αναλογιστούμε την μεγάλη αποτυχία, του αναλόγου θεματικής Watchmen.

- Ο Τζέισον γυρνά στο χιόνι. Συνήθως τα καλά νέα, ακολουθούνται από τα άσχημα. Έτσι και στην περίπτωση του πρώτου σίκουελ του δεύτερου κύκλου του Παρασκευή και 13, που όπως ανακοινώθηκε δεν θα διευθύνει ο μέτριος Marcus Nispel, ανακοινώθηκε από την παραγωγή, πως ο Τζέισον Βόρχες, θα αφήσει για λίγο την αγαπημένη του λίμνη, για να μεταφέρει το φονικό του πεδίο στις χιονισμένες βουνοπλαγιές. Ελπίζω το εγχείρημα, που σύμφωνα με την παραγωγή, ενδέχεται να γυριστεί σε τρισδιάστατη φόρμα, να μην έχει την καταστροφική εξέλιξη του πρότερου Jason Takes Manhattan.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική