9/6/09

News Issue.1

- Who You Gonna Call, Again? Είκοσι πέντε χρόνια κλείνουν την ερχόμενη Δευτέρα από την ημέρα της πρώτης κυκλοφορίας των θριαμβευτικών Ghostbusters, το 1984 και ενώ η συγγραφή του σεναρίου για μια ακόμη συνέχεια του θρύλου, είναι σχεδόν έτοιμη, τα προβλήματα στην συνοχή της ομάδας φαντάζουν αξεπέραστα. Οι πέντε πλευρές που έχουν άποψη για το αν θα υπάρξει το νέο σίκουελ - ο σκηνοθέτης Ivan Reitman, οι πρωταγωνιστές Dan Aycroyd, Harold Ramis και Bill Murray και φυσικά η Columbia - δεν τα έχουν ακόμη βρει, με συνέπεια το φιλόδοξο πρότζεκτ, να βρίσκεται ακόμη στον αέρα. Οι φήμες πάντως για την παρουσία της Alyssa Milano ανάμεσα στο καστ, παίζοντας τον ίδιο ρόλο με αυτόν του βίντεο γκέιμ, ακόμη είναι ανεπιβεβαίωτες.

- Scream, Η Νέα Τριλογία. Ενώ ήδη έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους, στο ολοκαίνουργο Scream 4, που ήδη επεξεργάζεται σεναριακά ο Kevin Williamson, ο DavidArquette και η καλή του Courteney Cox, μια είδηση βόμβα, προερχόμενη από το στόμα του εμπνευστή της σειράς Wes Craven, ήρθε για να ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά. Η παραγωγή (βλέπε Weinsteins) δεν έχει κατά νου, μονάχα ένα καινούργιο επεισόδιο της Κραυγής Αγωνίας, αλλά ακόμη δύο, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια νέα τριλογία. Ο Craven δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη αν θα καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ενώ όλα τα υπόλοιπα πρόσωπα της σειρά θα είναι - εκτός των Αrquette - καινούργια.

- Jake και Ann πάλι μαζί. Μετά την επιτυχημένη συνύπαρξη τους, στο Brokeback Mountain του Ang Lee, ο Jake Gyllenhaal και η Ann Hathaway, θα συμπρωταγωνιστήσουν στο δραματικό Love And Other Drugs. Πρόκειται για την κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου του Jamie Reidy, που έχει αναλάβει να συγγράψει ο Charles Rundolph του Interpreter και περιστρέφεται θεματικά γύρω από τις πρακτικές που ακολουθούν οι φαρμακευτικοί κολοσσοί για να αντιμετωπίσουν τους δυσαρεστημένους ασθενείς. Τα γυρίσματα ξεκινούν το φθινόπωρο, κάτω από την γενική επίβλεψη του Ed Zwick των Glory, Legends Of The Fall και The Last Samurai.

- O Bardem στο πλάι της Julia? Στον καταξιωμένο Ισπανό σταρ Javier Bardem, φαίνεται να καταλήγει η Paramount, σαν τον ιδανικό παρτενέρ της Julia Roberts, στην μεταφορά του βιβλίου της Elizabeth Gilbert, Eat, Pray, Love. Είναι η ιστορία μιας γυναίκας, που αποφασίζει να μοιράσει έναν χρόνο από την ζωή της, στην Ιταλία, την Ινδία και την Ινδονησία, αναζητώντας την ψυχική της ισορροπία. Ένα ζευγάρι που εμφανίζει, εκ πρώτης όψεως, μια ενδιαφέρουσα χημεία, αν τελικά επιλεγεί από την παραγωγή.

- Βομβάη ξανά για τον Danny Boyle. Τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου του Suketu Mehta, Maximum City: Bombay Lost and Found, αγοράστηκαν από τον θριαμβευτή των φετινών Όσκαρ, Danny Boyle και ήδη ο στενός συνεργάτης του, SimonBeaufoy, έχει στρωθεί για τα καλά στην συγγραφή του σεναρίου. Ο Βρετανός τόνισε, πως το βιβλίο, που κυκλοφόρησε το 2004 και υπήρξε υποψήφιο για βραβείο Πούλιτζερ, υπήρξε ο μπούσουλας, γύρω από τον οποίο έκτισε όλη την σκεπτική του Slumdog Millionaire. Στο επίκεντρο του θέματος και πάλι υπάρχει η Βομβάη - εσχάτως αποκαλείται και Μουμπάι - η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της γης και το πως οι κάτοικοι της, οραματίζονται το μέλλον της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική