Το απόλυτο ποσοστό επιτυχίας, σε ότι αφορά στις δημιουργίες και στις συμμετοχές της στο φεστιβάλ των Καννών, πέτυχε με την νέα δημιουργία της, Fish Tank, η Βρετανίδα σκηνοθέτης, Andrea Arnold. Την πρώτη φορά μάλιστα με το κλειστοφοβικό Red Road, προ τριετίας, είχε αποχωρήσει από την Γαλλία, με το τιμητικότατο βραβείο της επιτροπής.

"Όλα μου τα έργα πάντοτε ξεκινούν με μια εικόνα. Μια πανίσχυρη εικόνα που έρχεται από το πουθενά. Δεν κατανοώ την έννοια και την σημασία της αρχικά, αλλά ξέρω πως θα την επεξεργαστώ και σύντομα θα την καταλάβω. Αυτή είναι η μέθοδος που χρησιμοποιώ, όταν ξεκινώ να γράψω ένα σενάριο." Χαμογελαστή και ευδιάθετη η Arnold, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου και με περιφραστικό τρόπο αναφέρθηκε γύρω από το Fish Tank.

Είναι η ιστορία της Μία, μιας επαναστατημένης δεκαεπτάχρονης, που δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τον τρόπο ζωής της μητέρας της, ειδικά από την ώρα που στο σπίτι θα φέρει τον καινούργιο της αγαπητικό. "Δεν θέλω να επεξηγήσω το περιεχόμενο της ταινίας, τονίζει η Arnold, νομίζω πως κάτι τέτοιο καταστρέφει την γοητεία της. Είχα στο μυαλό μου την εικόνα της ηρωίδας και αναρωτιόμουν, τι κάνει, γιατί το κάνει και ξεκίνησα να γράφω πάνω σε αυτή την οπτασία. Και πραγματικά πιστεύω πως η εικόνα της στο φιλμ αναδείχτηκε σε σημαντικό βαθμό. "

Ήδη η ερασιτέχνης ηθοποιός Katie Jarvis, έχει αναδειχτεί σε μια από τις μορφές του φεστιβάλ Καννών, για την ερμηνεία της ως Μία. Η προχωρημένη εγκυμοσύνη, δεν της επέτρεψε να ταξιδέψει στην Κυανή Ακτή. Εκεί όπου βρέθηκε ο συμπρωταγωνιστής της Michael Fassbender, δεχόμενος αμέτρητες ερωτήσεις, τόσο για την έξοχη παρουσία του στο Hunger, όσο και για το τι να περιμένουμε από το Inglourious Basterds, όπου επίσης συμμετέχει στο πλάι του Brad Pitt. "Αρχικά με την Andrea μίλησα τηλεφωνικά. Δεν μου είπε πολλά πράγματα για το ρόλο, λίγα πολύ λίγα, αλλά αμέσως ένιωσα μια παράξενη αίσθηση. Είχα μια ιδέα για το τι ακριβώς θα ερμήνευα και πιστέψτε με δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Αν και ο ήρωας που υποδύομαι έχει μια διαβολική συμπεριφορά, δεν θα ήθελα να τον κρίνω. Αυτό που ήθελα περισσότερο ήταν να αναπτύσσω σκηνή με την σκηνή τον ρόλο και να αφήσω την ιστορία απλά να εξελιχθεί στα χέρια της Andrea." Κι από δίπλα του η πάντοτε κούκλα Kierston Waering μέσα σε ένα υπέροχο πρασινομπλε φόρεμα συμπληρώνει: "Μια ακόμη σημαντική εμπειρία στην καριέρα μου μετά από την συνεργασία μου με τον Ken Loach. Η Andrea είναι σπάνιος συνεργάτης."

Fish Tank θα πει ενυδρείο. Ένας τόπος περιορισμένος σε ελευθερίες. "Δεν είναι έτσι ακριβώς, διαφωνεί η Arnold. Υπάρχει πολλή ζωή μέσα σε ένα ενυδρείο, τα φαινόμενα απατούν. Και αυτός πιστεύω είναι ένας πολύ καλός τίτλος για το φιλμ, μεταφορικός. Όταν μου ζητήθηκε να δώσω τον τίτλο της ταινίας, ακόμη δεν είχα καταλήξει, είχα ενδοιασμούς. Ήθελα πρώτα να το δω ολοκληρωμένο και κατόπιν να καταλήξω. τελικά αυτή η εμμονή μου νομίζω πως είχε ευτυχές αποτέλεσμα. Σε ότι αφορά στην μαρκίζα τουλάχιστον"