Υπ’ αριθμόν ένα δημόσιος κίνδυνος sel ofic (2008)
του Jean-François Richet. Με τους Vincent Cassel, Cécile De France, Gérard Depardieu, Gilles Lellouche Διάρκεια - 113' (Ι) 132' (ΙΙ)


Ο υπ’ αριθμόν ένα δημόσιος κίνδυνος - Μέρος Α΄: Το πρώτο μέρος του θρύλου του Mesrine. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’60 στο Παρίσι και φτάνοντας μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’70 στον Καναδά, η αφετηρία της διαδρομής ενός εγκληματία που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο: του Jacques Mesrine. Ο υπ’ αριθμόν ένα δημόσιος κίνδυνος - Μέρος Β΄: Το δεύτερο μέρος του θρύλου του Mesrine, με τις θεαματικές εγκληματικές πράξεις εκείνου που τα μέσα ενημέρωσης θα ανακηρύξουν ως τον «υπ’ αριθμόν ένα δημόσιο εχθρό» και που ολόκληρη η δύναμη της γαλλικής αστυνομίας θα καταδιώκει ασταμάτητα μέχρι τον θάνατό του.


Πρεμιέρα στη Γαλλία: 22 Οκτωβρίου 2008 (Ι) 19 Νοεμβρίου 2008 (ΙΙ)

Βραβεία
Cesar 2009: κέρδισε βραβείο ανδρικής ερμηνείας (Vincent Cassel), κέρδισε βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας (Jean-François Richet), κέρδισε βραβείο καλύτερου ήχου, υποψήφιο για καλύτερη φωτογραφία (Robert Gantz), υποψήφιο για καλύτερη ενδυματολογία (Virginie Montel), υποψήφιο για καλύτερο μοντάζ, υποψήφιο ως καλύτερη ταινία, υποψήφιο για καλύτερη μουσική επένδυση, υποψήφιο για καλύτερη σκηνογραφία (Emile Ghigo), υποψήφιο για καλύτερο διασκευασμένο σενάριο.

Box Office: 2.268.481 tickets (Ι) 1.515.594 tickets (ΙΙ)

Αξιολόγηση Κριτικών: sel ofic Αξιολόγηση Κοινού: sel ofic

Στούντιο: La Petite Reine Διανομή: Audio Visual Enterprises.

Είπαν:
"Πρόκειται για μια σπουδαία ταινία με γκάνγκστερς, με απίθανους χαρακτήρες και έντονο σασπενς." - Le Parisien

"Προσόν του οι τετ α τετ διάλογοι από εκπληκτικούς ηθοποιούς. Έχει τη δύναμη να σας κόψει την ανάσα." - 20 Minutes

Προβολές
6/4 ΑΤΤΙΚΟΝ 18.00 (Ι)
7/4 ΑΤΤΙΚΟΝ 20.15 (ΙΙ)

sel oficsel oficsel ofic

sel ofic

10ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου