Ένας ωραίος άνθρωπος sel ofic (2008)
του Christophe Honoré. Με τους Louis Garrel, Léa Seydoux, Grégoire Leprince-Ringuet, Διάρκεια - 88'


H δεκαεξάχρονη Junie αλλάζει λύκειο στη μέση της χρονιάς έπειτα από τον θάνατο της μητέρας της. Τη βάζουν σε μια καινούργια τάξη όπου έχει συμμαθητή τον ξάδελφό της, τον Mathias. Αυτός αναλαμβάνει να τη γνωρίσει στους φίλους του. Τα αγόρια της παρέας δεν θα αργήσουν να φλερτάρουν τη Junie, η οποία δέχεται να γίνει το κορίτσι του πιο ήρεμου από όλους, του Otto. Όμως πολύ γρήγορα θα έρθει αντιμέτωπη με τον μεγάλο έρωτα στο πρόσωπο του Nemours, του καθηγητή της των ιταλικών. Το πάθος που γεννιέται ανάμεσά τους είναι καταδικασμένο. Μη θέλοντας να υποκύψει στα συναισθήματά της, η Junie επιμένει πεισματικά να αρνείται την ευτυχία, αφού στα μάτια της αυτή δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά μια ψευδαίσθηση.


Πρεμιέρα στη Γαλλία: 17 Σεπτεμβρίου 2008

Βραβεία
Cesar 2009: υποψήφια για καλύτερο πρωτότυπο σενάριο, πιο υποσχόμενο ηθοποιό (Grégoire Leprince-Ringuet) και πιο υποσχόμενη ηθοποιό (Léa Seydoux).

Box Office: 80.257 tickets

Αξιολόγηση Κριτικών: sel ofic Αξιολόγηση Κοινού: sel ofic

Στούντιο: Scarlett Production + Arte France Cinema Διανομή: -

Είπαν:
"Πολύ καλή η επιστροφή του Honore. Παρουσιάζει τους νέους μαθητές μέσα από το πρίσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά, με τρόπο ελεγειακό." - Télérama

Προβολές
6/4 ΑΤΤΙΚΟΝ 23.00
8/4 ΑΤΤΙΚΟΝ 22.45

sel oficsel oficsel ofic

sel ofic

10ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου